FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 10.7.2019

"Pientä ylimääräistä latausta pelaajissa" - Inter valmis haastamaan Brøndbyn

"Pientä ylimääräistä latausta pelaajissa" - Inter valmis haastamaan Brøndbyn

Interillä on edessä ensimmäinen europeli kuuteen vuoteen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter palaa torstainaeurokentille kuuden vuoden tauon jälkeen, kun Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu vie Interin Kööpenhaminan kupeessa sijaitsevalle Brøndby Stadionille, jossa Inter kohtaa huomenna Brøndby IF:n.

FC Interin vastustaja Brøndby IF on yksi Tanskan menestyneimpiä seuroja. Vuonna 1964 perustettu seura on voittanut maansa mestaruuden kymmenesti ja cupin seitsemän kertaa. Suomen maajoukkuepelaajista Brøndbyn paidassa ovat pelanneet niin Lukas Hradecky, Teemu Pukki kuin edelleenkin seuraa edustava Paulus Arajuuri. Eurooppa-liigan karsinnassa tanskalaisjoukkue vieraili Suomessa edellisen kerran vuonna 2017, jolloin VPS antoi sille tiukan vastuksen pudoten kuitenkin yhteismaalein 3-2.

Viime kaudella Brøndby sijoittui Tanskan liigassa neljänneksi ja pääsi Eurooppa-liigan ensimmäiselle karsintakierrokselle voittamalla europaikkakarsinnassa Randersin. Brøndby-valmentaja Alexander Zorniger jätti kuitenkin seuran helmikuussa ja nyt vastuun on ottanut uusi valmentaja Niels Frederiksen, joka aiemmin toimi Tanskan alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentajana. Huominen ottelu on Frederiksenin ensimmäinen virallinen ottelu Brøndbyn päävalmentajana.

FC Interin päävalmentaja Jose Riveirolle huominen euro-ottelu on ensimmäinen päävalmentajana. Kauden alusta joukkuetta valmentanut Riveiro ei kuitenkaan näe europeliin valmistautumisessa merkittäviä eroja muihin otteluihin verrattuna.

– Henkilökohtaisesti olen keskittynyt otteluun kuten muihinkin. Yritän ikään kuin pelata peliä mielessäni jo vähän ennakkoon ja ennakoida tulevaa. Tietysti vastustaja on meille uusi, koska emme pelaa heitä vastaan joka vuosi. Se onkin isoin eroavaisuus, että emme tunne toisiamme samalla tavalla. Myös joukkueena valmistautumisemme ei ole juurikaan poikennut tavallisista viikoista, vaikka pelaajista voikin aistia positiivisessa mielessä pientä ylimääräistä latausta, Riveiro kertoo.

FC Inter voitti edellisessä Veikkausliigan ottelussaan FC Lahden lukemin 2-0. Brøndby sen sijaan ei ole vielä aloittanut sarjaansa, vaan Tanskan liigan ensimmäinen ottelu pelataan vasta tulevana viikonloppuna osaotteluiden välissä. Riveiron mukaan vastustaja elääkin muutosten aikaa.

– He alkoivat työskennellä uuden valmentajan kanssa vasta muutama viikko sitten. Olemme seuranneet heitä sen ajan ja on helppo myöntää, että he ovat parantaneet viikko viikolta. He saavat rytmistä kiinni ja toteuttavat uuden valmentajan ajatuksia paremmin. Se mitä näimme heistä ensimmäisellä viikolla, on jo jotain ihan muuta kuin mitä he ovat tällä hetkellä.

- Meille tärkeintä onkin tuntea yksilöt hyvin. Vaikuttaa siltä, että saamme vastaamme vahvasti hyökkäävän joukkueen, jolla on muutamia huippuluokan pelaajia, Riveiro mainitsee.

FC Interin oma joukkue lähtee otteluun hyvistä asetelmista, sillä Riveirolla on ollut käytettävissään kaikki joukkueen pelaajat. Viime viikon ottelu Lahtea vastaan lisäsi valmentajan mukaan kilpailua joukkueen sisällä.

– Teimme edelliseen otteluun aika paljon muutoksia, jotta olimme riittävän pirteitä. Samalla saimme lisää pelaajia mukaan joukkueen toimintaan ja heidän panoksensa oli kaikkiaan hyvä. Se lisää kilpailua pelipaikoista, Riveiro muistuttaa.


Brøndby IF – FC Inter torstaina 11.7. kello 20.00 Suomen aikaa. VeikkausTV esittää ottelun

Lisää uutisia