vko.26 // 7.7.2019

Ilves palasi näytöstyyliin Veikkausliigan kärkeen (Ilves-SJK 3-0)

Ilves jatkaa vahvaa menoaan Veikkausliigassa, sillä sunnuntaina kaatui SJK Lauri Ala-Myllymäen kahdella ja Emile Paul Tendengin yhdellä maalilla 3-0. Ilves palasi samalla Veikkausliigan kärkijoukkueeksi.

Rankasta sateesta huolimatta Tammelan lehterit olivat käytännössä täpötäynnä ja ottelu lähti hyvällä lämmöllä liikkeelle. Etenkin SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj laittoi kroppaansa likoon ja kävi ajoittain melko kuumanakin taklauksia jakaessaan.

Ilves loi painetta vierailijoiden päätyyn. Palkinto saatiin jo 9. minuutilla, kun pallo kimposi toppari Boris Kadion jalasta hänen käteensä rangaistusalueella. Pallo vietiin pilkulle ja Lauri Ala-Myllymäki otti itseoikeutetusti vetovastuun. "Lämmi" piti päänsä kylmänä ja teki avausmaalin alanurkkaan.

Tasoitusta jahdanneella Kerholla oli muutama tilaisuus hätyytellä Mika Hilanderin vartioimaa maalia, mutta tilanteet kuihtuivat kasaan. Jude Arthur livahti paitsioasemassa heiluttamaan verkkoja ja Billy Ions puolestaan liukastui ratkaisevalla hetkellä läpiajoon karatessaan.

Vierailijoiden etsikkoaika hupeni ja kotijoukkue iski toistamiseen juuri ennen taukovihellystä. Emile Paul Tendeng käynnisti hyökkäyksen omalta kenttäpuoliskolta. Keskikaistaa ylös edettyään hän toimitti pallon tulikuumalle Ala-Myllymäelle. Huimasta potkutekniikastaan tunnettu "Lämmi" antoi oikean jalan puhua rangaistusalueen kaaren sisältä ja upotti pelivälineen voimalla alanurkkaan. 2-0-maali oli Ala-Myllymäen kauden kahdeksas ja peräti kuudes viimeiseen kolmeen otteluun.

Joukkueet palasivat pukukopista takaisin kaatosateeseen. Seinäjokiset hakivat kavennusmaalia riskinkin uhalla, mutta eivät saaneet luotua kontrolloituja hyökkäyksiä vaarallisille etäisyyksille.

Kissapeto katkaisi takaa-ajolta siivet ja käytännössä ratkaisi pelin 54. minuutilla. Kulmapotkun jälkitilanteessa Tendeng oli jälleen aiheuttamassa vanhalle seuralleen harmaita hiuksia. Senegalilainen laukoi tulisesti vasemmalta laidalta ja maalivahti Mihkel Aksalu torjui pallon eteensä. SJK-puolustajat torppasivat irtopallon epäonnisesti omaan maaliin ja Ilves siirtyi 3-0-johtoon.

Mustapaitaiset eivät harmittavasta oman pään takaiskusta enää toipuneet. Ilves pelaili peliminuutteja pois pelikellosta ja oli jopa lähempänä 4-0-osumaa, kuin vierailijat kavennusta. Ottelun lopussa nuoret tupsukorvat Eemeli Raittinen (19) ja Naatan Skyttä (17) päästettiin irti tekemään taikojaan hyökkäysalueella ja samalla keräämään arvokasta liigakokemusta.

SJK:lla oli tänään taakkanaan hieman epäonneakin liukastumisineen ja pomppupalloineen, mutta kokonaisuudessaan 3-0-lukemat eivät jätä jossiteltavaa. Suoritusvarmuutta ja itseluottamusta uhkuva Ilves siirtyy ansaitusti takaisin sarjataulukon piikkipaikalle neljännellä perättäisellä voitollaan.

FC Lahti-Ilves Lahden Stadionilla sunnuntaina 14.7. kello 18.30 ja SJK-VPS OmaSP Stadionilla lauantaina 13.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut