AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 6.7.2019

SJK vahvisti alakertaansa - Samba Benga sopimukseen

SJK vahvisti alakertaansa - Samba Benga sopimukseen

Samba Benga tuo uuden vaihtoehdon SJK:n puolustukseen.

SJK on tehnyt pelaajasopimuksen Ykkösen EIF:ssä pelanneen senegalilaisen Samba Bengan kanssa. Benga on 22-vuotias, 192-senttinen keskuspuolustaja, joka on saanut jalkapallokasvatuksensa Italiassa.

Urallaan hän on pelannut myös laitapuolustajana. Suomeen ja Ykkösen EIF:n riveihin hän tuli tämän vuoden huhtikuussa ja hän on pelannut Ykkösessä 11 ottelua sekä tehnyt niissä kaksi maalia.

Benga tutustui SJK:hon kesä-heinäkuun vaihteessa ja sopimus sekä lääkärintestit tehtiin tutustumisjakson jälkeen. Hän oli paikalla viime maanantaina OmaSp Stadionilla, kun SJK voitti FC Interin. Hän on myös osallistunut edustusjoukkueen harjoituksiin tällä viikolla.

- Tiesin jo etukäteen tänne tullessani, että tämä on iso ja kunnianhimoinen seura. Yllätyin kuitenkin, kuinka hyvin minut otettiin vastaan. Tämä tuntui heti kuin perheeltä. Kaikki olivat seurassa yhtä suurta perhettä. Näin pelissä kuinka kannattajat ja pelaajat juhlivat yhdessä, ja treeneissä juttelin pelaajien kanssa lisää. He ottivat minut todella hyvin vastaan, kertoo Samba Benga ensivaikutelmistaan.

- Olen jättänyt taakseni kaiken muun elämässäni ja teen kaikkeni jalkapallon eteen. Minä rakastan jalkapalloa ja tämä on minun elämääni. Olen erittäin määrätietoinen ja haluan mennä eteenpäin urallani, aivan huipulle asti. Olen valmis tekemään kaikkeni sen eteen, sanoo Benga vielä lopuksi.

SJK:n valmennusjohto on seurannut nuorta topparia jo pitkään.

- Olemme seuranneet häntä jo pitkään sekä analysoineet hänen pelejään EIF:ssä sekä ennen sitä. Olemme saaneet hänestä hyvää palautetta kaikkialta ja saaneet hänestä hyvän kuvan ihmisenä, ennen kuin kutsuimme hänet tänne, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Hän ei ole ehkä heti täysin valmis Veikkausliigan, ja meillä on myös tällä hetkellä varsin vakaa puolustuslinja täällä, joten meidän näkökulmasta hän on ehdottomasti satsaus tulevaisuuteen. Mutta jalkapallossa ei koskaan tiedä mitä tapahtuu. Hän on kuitenkin vielä nuori pelaaja, jolla on erinomaiset fyysiset ominaisuudet ja hän on käynyt hyvän jalkapallokoulun Italiassa, jatkaa Eremenko.

- Nyt kun hän on ollut meidän mukanamme viikon verran harjoituksissa, voimme sanoa, että hän on nöyrä ja erittäin positiivinen, avoin sekä ulospäinsuuntautunut ihminen. Hän tulee heti hyvin kaikkien kanssa toimeen ja tämä on meille erityisesti tärkeää. Meillä on täällä ammattimainen ilmapiiri, jossa olemme perhettä, mutta emme ole vain yhtä iloista perhettä, vaan olemme perhe jossa teemme kaiken yhdessä. Puhumme asioista suoraan, myös silloin kun asiat menevät huonosti. Mutta pidämme silti aina yhtä. Hän tuntuu sopivan siihen muottiin erinomaisesti, arvioi Eremenko lopuksi.

Benga on syntynyt Senegalin pääkaupunki Dakarissa, mutta on saanut jalkapallokasvatuksensa Italian junioriseuroissa. Hänen isänsä asuu perheineen Italian Sienassa. Hän on pelannut juniorisarjojen lisäksi miesten tasolla Italiassa neljässä eri seurassa ja pelejä kolmannella sekä neljännellä tasolla on kertynyt yhteensä 84 ottelua. Tämän lisäksi hän on pelannut Romaniassa yhden kauden ja nyt Suomessa. Suomessa siirtoikkuna aukeaa 10.7. ja ennen sitä Benga ei voi pelata toisessa seurassa.


Ilves-SJK sunnuntaina 7.7. klo 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia