AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 5.7.2019

Interillä positiivinen ongelma – "Hankaloittaa päätöksentekoa kokoonpanon valitsemisessa"

Interillä positiivinen ongelma – "Hankaloittaa päätöksentekoa kokoonpanon valitsemisessa"

Alvaro Muniz on jälleen pelikunnossa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter pääsee perjantaiseen kotiotteluunsa FC Lahtea käytännössä täysin terveellä ja pelikuntoisella joukkueella.

Päävalmentaja Jose Riveiro on tilanteeseen luonnollisesti tyytyväinen, mutta myöntää sen aiheuttavan myös pientä päänvaivaa.

- Siinä mielessä tilanne on aivan ihanteellinen, vaikka jotkut pelaajat tietysti ovat esimerkiksi vasta palaamassa poissaolojen jälkeen ja se täytyy ottaa huomioon. Periaatteessa jokainen on kuitenkin viikot nurmella joukkueen kanssa ja loogisesti se lisää kilpailua, mutta samalla myös hankaloittaa päätöksentekoa oikean kokoonpanon valitsemisessa, Riveiro sanoo.

Viimeisimpinä riveihin palasivat Alvaro Muniz ja Albion Ademi.

- Alvaro tietysti oli meille tärkeä pelaaja jo kauden alkupuolella ja Albion on myös tärkeä pelaaja meille loppukautta ajatellen. On hyvä, että meillä on käytettävissämme erilaisten profiilien pelaajia niin avauskokoonpanoa kuin vaihdosta kentälle ottamistakin ajatellen.

Edelliset kaksi otteluaan Inter pelasi tismalleen samalla avauskokoonpanolla. Huomisen ottelun kokoonpanosta puhuttaessa Riveiro ei kuitenkaan ole vielä varma, tuleeko avaus pysymään edelleen samana.

– Joka otteluun valmistauduttaessa minulla on päässäni erilaisia suunnitelmia. Joskus on mahdollista saada jatkuvuutta ja toisinaan taas pelkästään pelaajien pelikunto ei mahdollista sitä. Tavallisesti valmistelen mielessäni kaksi tai kolme erilaista muunnelmaa ja vaihtoehtoa.

- Päivittäisellä työskentelyllä on minulle iso merkitys ja siksi valitsen avauskokoonpanon vasta pelin ollessa jo lähellä. Tietysti joukkueella on olemassa tietynlainen selkäranka, joka ei muutu paljon. Yhdelle tai kahdelle muutokselle on kuitenkin aina tilaa, jos joku näyttää erityisesti ansaitsevansa paikan kentällä, Riveiro muotoilee.


FC Inter-FC Lahti perjantaina 5.7. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia