vko.26 // 5.7.2019

Inter voittoon Valencicin osumilla (FC Inter-FC Lahti 2-0)

FC Inter pysyy tiukasti Veikkausliigan kärkikamppailussa kaadettuaan FC Lahden perjantaina kotonaan maalein 2-0 (1-0).

Ottelun molemmat maalit merkittiin Veikkaus-maalipörssin ykkösnimen Filip Valencicin tilille. Slovenialainen iski Interin johtoon jo reilun viiden peliminuutin jälkeen ja sinetöi voittonumerot rangaistuspotkusta tauon alla.

Inter sai otteluun unelma-alun, kun se onnistui maalinteossa jo kuudennella minuutilla ykköstykkinsä, Valencicin toimesta. Maalin pohjusti hyvällä syötöllä hieman onnekkaasti Arttu Hoskonen.

Veikkausliigan maalipörssiä johtavalla Valencicilla oli tuhannen taalan paikka viedä Inter kahden maalin johtoon 19. minuutilla, kun Elias Mastokangas pelasi hänet läpi hyvällä pystysyötöllä. Lahden Mikko Hauhia ilmestyi tilanteeseen kuin tyhjästä ja sai pelastettua varmalta näyttäneen maalin.

Myös Niilo Mäenpää pääsi yrittämään maalintekoa hyvästä paikasta puolen tunnin kohdalla. Vasemman jalan laukaus nousi kuitenkin hiukan yli yläkulman.

Omat hyökkäyksensä tilanteenvaihdoista saanut Lahti pääsi parhaaseen maalitilanteeseen 35. minuutilla. Henrik Moisander torjui kuitenkin upeasti Teemu Jäntin 1v1-tilanteen päällään .

Inter onnistui maalinteossa vielä avausjakson lopulla, kun Valencic teki illan toisen maalinsa rangaistuspotkusta 44. minuutilla. Rangaistuspotku tuomittiin, kun Hauhia repi vapaapotkutilanteessa Miro Tenhon nurin.

Interillä oli sauma ratkaista peli lopullisesti heti toisen jakson alussa. Timo Furuholm ei kuitenkaan onnistunut laukauksessaan hyvästä paikasta.

Toisella jaksolla myös vierasjoukkue FC Lahti näytti omaa vaarallisuuttaan. Laitapelaaja Josu pääsi hyvään laukaisupaikkaan 48. minuutilla, mutta Moisander torjui hyvin. Kauden ensimmäisen nollapelinsä Veikkausliigassa torjunut Inter-vahti venyi myös Eemeli Virran laukauksen yläkulmasta 59. minuutilla.

Inter sai pidettyä lopulta Lahden pois vaarallisilta maalipaikoilta. Ottelun lopussa lähimpänä maalia oli ansaitut kolme pistettä ottanut Inter. Omat paikkansa oli Mikko Kuninkaalla ja pallon ylärimaan laukoneella Furuholmilla.

FC Inter-FC Honka Veritas Stadionilla sunnuntaina 21.7. klo 17 ja FC Lahti-Ilves Lahden stadionilla sunnuntaina 14.7. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.