FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.26 // 5.7.2019

​HIFK sopimukseen Veikkausliigasta tutun hyökkääjän kanssa

​HIFK sopimukseen Veikkausliigasta tutun hyökkääjän kanssa

Sakari Tukiainen edusti toissa kaudella Rovaniemen Palloseuraa. Tällä kaudella hänet nähdään HIFK:n paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Helsingin IFK on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Sakari Tukiaisen kanssa.

Tukiainen on edustanut urallaan mm. tanskalaista Thisted FC:tä, virolaista FC Floraa ja Veikkausliigasta tuttua RoPS:aa. Tukiainen on puhdas kärki, joka on urallaan onnistunut tekemään tasaisesti maaleja kaikissa seuroissaan. Tukiainen on tehnyt 81 maalia 162 ammattilaisottelussa.

HIFK on uudelle kärjelle jo tuttu seura.

– Seuraan paljon kotimaista jalkapalloa, niin HIFK on minulle entuudestaan jo tuttu seura. Tiedän sen olevan perinteikäs seura, jolla on hyvät fanit, ja odotan todella innoissani että pääsen pelaamaan. Mahdollisuuksia oli vielä jäädä ulkomaille, mutta tähän hetkeen tuntui oikealta tulla takaisin Suomeen.

- Yksi suurimpia syitä siirtyä tänne oli, että HIFK on pääkaupunkiseudulta, ja olen täältä myös itse kotoisin. Perhe ja ystävät asuvat Helsingissä, joten hekin pääsevät helpommin katsomaan otteluita ja saan sitä kautta enemmän tukea. Minun mielestäni seura on menossa oikeaan suuntaan ja kun olin keskustellut seuran omistajan ja urheilutoimenjohtajan kanssa, niin tiesin, että tämä on minulle oikea seura, Tukiainen kertoo siirrostaan.

HIFK-fanit voivat odottaa uudelta pelaajalta paljon sydäntä ja halua ratkaista otteluita.

– Pidän itseäni monipuolisena ja maalinälkäisenä pelaajana. Teen paljon töitä ja annan kaikkeni kentällä. Haluan voittaa kaksinkamppailut ja olen boksissa vaarallinen. Ihmisenä tulen kaikkien kanssa toimeen. Olen perusrento, mukava kaveri mutta määrätietoinen myös. Minulla on tavoitteita, joita haluan saavuttaa.

– Omat tavoitteeni ovat samat kuin seuralla. Annan parhaani ja autan joukkuetta saamaan mahdollisimman paljon voittoja, ja se tulee minun osalta paljolti maalien merkeissä. Niitä olen tullut tänne tekemään ja niillä minä elän.

– Haluan kiittää faneja jo ennakkoon heidän tuestaan. Tulen antamaan kaikkeni tälle seuralle ja teille niin kauan kuin täällä pelaan. Toivottavasti teen heidät ylpeäksi, Tukiainen sanoo.


FC Honka-HIFK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 13.7. klo 13. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.42 // 21.10.2019
Lisää uutisia