AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.26 // 5.7.2019

Aleksi Paanasella tuttuja vastassa perjantaina – "Kiva nähdä heitä"

Aleksi Paanasella tuttuja vastassa perjantaina – "Kiva nähdä heitä"

Aleksi Paananen kehuu uutta sarjajärjestelmää. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter ja FC Lahti kohtaavat perjantai-iltana Veritas Stadionilla ja Interin Aleksi Paanaselle kyseessä on hiukan erityisempi ottelu.

Ensimmäistä kauttaan turkulaisseuraa edustava Paananen siirtyi Interin nimenomaan FC Lahdesta, joka on nyt ensi kertaa vastassa Veikkausliigan ottelussa hänen uudessa kotikaupungissaan.

– Lahdessa on edelleen monta hyvin tuntemaani pelaajaa, valmentajaa ja taustahenkilöä, ja on kiva nähdä tuttuja. Pelasimme kuitenkin Lahtea vastaan Turussa jo cupissa, joten tilanne on tavallaan jo tuttu, Paananen miettii Turun Sanomissa.

Keskittyminen on kuitenkin täysin omassa pelaamisessa. Inter on pelannut viime kierroksilla ailahtelevasti toukokuun voittoputken jälkeen.

– Olemme päästäneet hiukan liikaa maaleja ja tehneet turhia virheitä. Toisaalta tuntuu, ettei pallokaan ole viime aikoina pomppinut. Esimerkiksi SJK-pelissä olimme suvereeneja ja vastustajalla oli pelissä yksi paikka ja kaksi maalia, Paananen pohtii viitaten maanantaiseen vierastappioon Seinäjoella.

Veikkausliigan uuden sarjajärjestelmän myötä ottelutahti ei ole yhtä tiivis kuin aiempina kausina. Se on kokeneen keskikenttämiehen mieleen.

– Pelitahti oli viime vuosina liian kova. Koska pelaajille kertyi liikaa rasitusta, kärsi siitä pelin yleislaatukin. Nyt kun otteluja ei ole ollut yhtä tiivistä tahtia, on mielestäni pelin tempo noussut ja se on tietysti hyvä asia yleisöllekin.


FC Inter-FC Lahti perjantaina 5.7. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia