FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.25 // 29.6.2019

​HJK-lupaus Santeri Väänänen: "Väykästä on ollut minulle iso apu"

​HJK-lupaus Santeri Väänänen: "Väykästä on ollut minulle iso apu"

Santeri Väänänen on HJK:n oma kasvatti. (Kuva: Kim Kallström)

HJK:n 17-vuotias keskikenttämies Santeri Väänänen on saanut imeä vaikutteita entiseltä Suomen A-maajoukkuepelaajalta Mika Väyryseltä, joka nykyään työskentelee HJK:n edustusjoukkueen valmennustiimissä.

Vuonna 2002 syntynyt Väänänen aloitti jalkapallon Pajamäen Pallo-Veikoissa, mutta siirtyi HJK:n Munkkiniemen kaupunginosajoukkueeseen jo 7-vuotiaana, jonka jälkeen hän on aina edustanut ainoastaan Klubia. Nyt hän on noussut seuran akatemiaputkesta aina edustusjoukkueeseen asti.

Moni lahjakas nuori tähyää jo nuorena ulkomaille Euroopan eri akatemioihin. Väänänen on seurannut esimerkiksi poikamaajoukkueen pelikaverinsa Juho Kilon siirtyvän Käpylän Pallosta Saksaan HSV:n akatemiaan. Väänänen itse haluaa kulkea eri reittiä huipulle.

- En ole koskaan pitänyt sitä (ulkomaista akatemiaa) vaihtoehtona. Olen ajatellut kasvaa täällä niin, että olen valmis pelaaja lähtemään ulkomaille. Haluan ensin pelata hyvin Veikkausliigassa, Väänänen korostaa Suplassa julkaistavassa Huucast-podcastissa.

Väänänen nimeää nuoren uransa tärkeimmiksi valmentajiksi edelleen HJK:ssa työskentelevät Jyrki Aholan sekä Jarkko Jokirannan. Viimeiset vuodet hän on päässyt imemään vaikutteita 63 A-maaottelua pelanneelta Mika Väyryseltä, joka nimettiin hiljattain Toni Koskelan valmennustiimiin.

- "Väykkä" on pelannut keskikentällä ja oli jo viime kaudella Klubi04:ssä, niin olen saanut häneltä paljon henkilökohtaisia neuvoja. Hän on kertonut paljon yksityiskohtia. Millaisen tatsin ottaa, mihin kannattaa liikkua jne. Hänestä on ollut paljon apua minulle, Väänänen kiittää.

Väänänen allekirjoitti hiljattain jatkosopimuksen HJK:n kanssa vuoteen 2021 saakka. Sen jälkeen hän on saanut vastuuta niin FC Honkaa kuin IFK Mariehamnia vastaan. Seuraavaksi HJK:n haasteena on lauantaina KuPS.


HJK – KuPS lauantaina 29.6. kello 17.00 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.48 // 5.12.2019
Lisää uutisia