FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.25 // 27.6.2019

HJK:n 17-vuotias talentti ei halua lainalle: ”Uskon, että saan tarpeeksi vastuuta”

HJK:n 17-vuotias talentti ei halua lainalle: ”Uskon, että saan tarpeeksi vastuuta”

Santeri Väänänen teki hiljattain jatkosopimuksen vuoteen 2021. (Kuva: Kim Kallström)

Hiljattain jatkosopimuksen vuoteen 2021 saakka HJK:n kanssa allekirjoittanut Santeri Väänänen kertoi Suplassa julkaistavassa Huucast-podcastissa, ettei halua lähteä lainalle muihin seuroihin.

Palloliiton vuoden 2018 poikapelaajaksi valittu Väänänen debytoi Veikkausliigassa jo viime kaudella, vaikka valtaosa peleistä tulikin Klubi04:n paidassa Ykkösessä. Tänä vuonna 17-vuotiaan ympärillä on riittänyt puhetta, mikä olisi hänelle oikea sarjataso kehittyä pelaajana. Vielä alkukaudesta hän ei mahtunut HJK:n edustusjoukkueeseen, mutta toisaalta Kakkonen olisi sarjatasona heikompi kuin mitä hän on jo pelannut. B-junioreissa hän voitti SM-kultaa jo vuonna 2017.

Miten nuori pelaaja on suhtautunut tähän kaikkeen?

- En ole turhaan halunnut ottaa siitä stressiä. Teen vain treeneissä ja arjessa kaiken niin hyvin kuin pystyn ja katson sitten, missä pelaan. Tietenkin haluan niin kovia pelejä kuin on mahdollista saada, Väänänen kertoi Huucastissa.

Toni Koskelan tulo HJK:n päävalmentajaksi taisi ratkaista tämän ongelman. Sen jälkeen Väänänen on pelannut kaksi ottelua - kymmenen minuuttia Honkaa vastaan ja kokonaisen ottelun IFK Mariehamnin vieraana.

Mahdollinen laina esimerkiksi Ykköseen tai toiseen Veikkausliigaseuraan ei olekaan enää Väänäselle ajankohtainen aihe, kuten se oli esimerkiksi vielä kuukausi takaperin.

- Alkukaudesta tämä kävi muutaman kerran mielessä, mutta nyt en ole hirveästi asiaa miettinyt, Väänänen paljastaa.

- Voi kyllä olla, että sanoisin (mahdolliselle lainalle) ei. Uskon, että pystyn saamaan tarpeeksi vastuuta liigajengin mukana jo tällä kaudella.

Väänänen suhtautuukin urakehitykseensä maltilla.

- Nyt minua ajetaan sisään Veikkausliigaan. Tavoite on saada mahdollisimman paljon minuutteja, että olisi ensi vuonna valmis pelaamaan liigaa, Väänänen kertoo.

Santeri Väänäsen koko haastatteluun pääset joko tästä linkistä tai Suplan applikaatioista.


HJK – KuPS lauantaina 29.6. kello 17.00 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Supla.fi
Lisää uutisia