AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.25 // 26.6.2019

Ilveksen Janne-Pekka Laineelle kotidebyytti - "Hyvä kokemus"

Ilveksen Janne-Pekka Laineelle kotidebyytti - "Hyvä kokemus"

Janne-Pekka Laine pelasi ensi minuuttinsa Veikkausliigaa Tammelassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen tiistainen 4-2-kotivoitto KPV:sta merkitsi samalla yhdelle Ilveksen pelaajista merkkipaalua uralla.

18-vuotias Janne-Pekka Laine tuli vaihdosta kentälle ja teki kuluvan liigakauden ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa ja samalla koko uransa kotidebyytin Tammelassa. Varsinainen liigadebyytti syntyi viime kauden lopulla Rovaniemellä.

Laine solmi talvella Ilveksen kanssa kaudet 2019 ja 2020 kattavan sopimuksen. Seuralla on lisäksi optio kaudesta 2021. Nuorukainen on esiintynyt myös ikäluokkansa maajoukkueissa ja Ilves/2:n mukana Kakkosessa.

– Olen päässyt pelaamaan kakkosjoukkueessa paljon, joten tuntumaa miesten peleihin on onneksi taustalla. Pelaaminen edustuksessa on totta kai hienoa. Olimme lopussa johtoasemassa ja sen takia puolustuskannalla, joten en ihan hirveästi päässyt palloon, mutta oli hyvä kokemus päästä kentälle Tammelassa, hyökkäävänä keskikenttäpelaajana viihtyvä Laine kertoo.

– KPV oli selkeästi parempi, kuin kauden aiemmissa kohtaamisissamme. He loivat useita vaarallisia tilanteita. Olimme ehkä hieman lepsuja siinä itsekin, mutta hienosti nousimme tappioasemasta voittoon.


VPS-Ilves Elisa Stadionilla lauantaina 29.6. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia