AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 25.6.2019

​Vuorinen pettyi tasapeliin, tyytyväinen asenteesta: "Näin sen pitää jatkua"

​Vuorinen pettyi tasapeliin, tyytyväinen asenteesta: "Näin sen pitää jatkua"

Petri Vuorisen valmentama VPS ei ole voittanut vielä peliäkään kuluvalla Veikkausliigakaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS ei ole voittanut vielä peliäkään tällä Veikkausliigakaudella.

Tiistaina vaasalaisjoukkue pelasi 1-1-tasapelin Turussa FC Interin vieraana.

"Vepsun" päävalmentaja Petri Vuorinen oli pettynyt tasapeliin hyvästä peli-ilmeestä huolimatta. Vuorisen mukaan Inter hallitsi kenttätapahtumia ottelun alussa.

- Fiilis on tietysti pettynyt, kun emme saa sitä kolmea pistettä, mitä haemme kaikista peleistä. Meillä oli vaikea alku ja Inter sai pelin sen näköiseksi, kun he halusivat. He tulivat laitojen kautta ja tekivät ansaitusti maalinkin siinä. Yritimme ns. kuningassyöttöjä liian aikaisin. Kun saimme kolme syöttöä omille, jouduimme puolustamaan aika paljon. Sitten saimme mielestäni pelin paremmin haltuun ja pidempiä hyökkäyksiä, Vuorinen pohti ottelun jälkeen.

VPS-kasvatti Samu Alanko palasi avauskokoonpanoon aloitettuaan KuPS-ottelun vaihtopenkiltä. Alanko kiitti valmennusjohtoa luottamuksesta iskemällä tärkeän tasoitusmaalin ja esittämällä muutenkin teräviä otteita. Maali oli Alangon Veikkausliigauran ensimmäinen.

- Samu Alanko pääsi muutaman kerran laidan kautta läpi. Tosi hienoja liikkeitä, mitä pelaajat tekivät. Laukaus vaan jäi uupumaan niistä. Mielestäni painoimme hyvin koko ottelun läpi. Teimme maalin ja pääsimme takaisin otteluun. Jaksettiin oikeastaan painaa ihan loppuun saakka.Toki siinä avautui myös Interille muutama paikka, mutta ei mitään sellaista hallintaa, mitä heiltä on tottunut näkemään. Taistelimme kyllä hyvin, voitto jäi vai uupumaan, Vuorinen sanoi.

Vuorinen kehui joukkueensa peli-ilmettä ja asennetta. Vepsun pelit jatkuvat jo ensi lauantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan. Sarjassa toisena oleva tamperelaisjoukkue tulee olemaan Vepsulle erilainen haaste.

- Tuo asenne mikä pelaajilla on niin näin sen pitää jatkua. Kyllä VPS on aika kova vastus kaikille tällä hetkellä. Myös fyysisesti, kun katsoo, miten ottelut päättyvät ja millä tempolla. Jatkamme tällä tavalla ihan kauden loppuun ja sitten nähdään missä tilanteessa olemme. Pelaajilla on hyvä tekeminen tällä hetkellä. Ilves-ottelu on taas uusi peli ja se on ihan erilainen joukkue. Asenteen pitää jatkua samanlaisena ja kentällä olevilla pitää olla sata lasissa alusta saakka.


VPS-Ilves Elisa Stadionilla lauantaina 29.6. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia