FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.25 // 24.6.2019

KuPS hyvä reitti Euroopan kentille: "Myös hieno juttu seuralle"

KuPS hyvä reitti Euroopan kentille: "Myös hieno juttu seuralle"

Jani Honkavaara iloitsee pelaajiensa kehittymisestä ja siirroista isompiin ympyröihin. (Kuva: Juha Tamminen)

Rasmus Karjalainen siirtyy KuPS:sta Hollannin pääsarjaseura Fortuna Sittardin riveihin.

Karjalainen siirtyi Kuopion Palloseuran riveihin marraskuussa 2017 pelattuaan menestyksekkään debyyttikauden Veikkausliigassa PS Kemin riveissä viimeistellen kahdeksan liigamaalia. Päävalmentaja Jani Honkavaara hankki Karjalaisen joukkueeseensa laitapelaajaksi, mutta jo helmikuussa 2018 Turkin leirillä hän kokeili Karjalaista puhtaana hyökkääjänä. Myöhemmin samalla kaudella pelipaikaksi vakiintui hyökkääjä ja OLS-kasvatti viimeisteli peräti 16 liigamaalia, jonka ansiosta Kuopion Palloseura saavutti Veikkausliigassa pronssiset mitalit.

A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva huomasi 23-vuotiaan hyökkääjän mainiot otteet ja antoi Karjalaiselle maajoukkuedebyytin 5.6.2018 pelatussa harjoituspelissä Romaniaa vastaan. Karjalainen on esiintynyt A-maajoukkueessa yhteensä seitsemän kertaa ja ensimmäinen A-maajoukkuemaali syntyi Viron verkkoon tammikuussa 2019.

- Rassen tarina on hieno alusta loppuun. PS Kemissä hän taisteli itsensä vaihdosta kentälle ja alkoi tehdä maaleja. KuPS:ssa tapahtui sama juttu, sillä hän ei päässyt kauden alussa pelaamaan, mutta kun pääsi, tehoja alkoi syntyä. Loppu on historiaa, KuPS-valmentaja Honkavaara muistelee.

- Tämä on hieno juttu Rasselle, mutta myös hieno juttu seuralle, sillä vuosi sitten meiltä lähti Urho Nissilä Belgiaan ja nyt vuorostaan Rasse Hollantiin. Kuopion Palloseura on hyvä reitti Euroopan kentille. Voimme olla ylpeitä näistä siirroista, päävalmentaja korostaa.

Kuopion Palloseuran seurastrategiaan kuuluu lahjakkaiden pelaajien kehittäminen urallaan eteenpäin ja Karjalainen on kahden vuoden sisään jo neljäs pelaaja, joka siirtyy kuopiolaisseurasta eteenpäin siirtosumman kera. Muut siirtyneet pelaajat ovat olleet puolustajat Azubuike Egwuekwe ja Nikko Boxall sekä Nissilä. Lisäksi puolustaja Omar Colley on siirtynyt KuPS:sta Ruotsin ja Belgian kautta Italian liigaan.


KuPS-FC Lahti Savon Sanomat Areenalla tiistaina 25.6. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia