FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.24 // 23.6.2019

​Kapteeni tukenut vakavasta vammasta toipuvaa joukkuetoveria: "Hän tietää asioista ja pystyy auttamaan"

​Kapteeni tukenut vakavasta vammasta toipuvaa joukkuetoveria: "Hän tietää asioista ja pystyy auttamaan"

Jonas Levänen on saanut tukea polvivammaansa Hongan kapteenilta Duarte Tammilehdolta. (Kuva: Juha Tamminen)

Duarte Tammilehto on osoittanut tukensa polvivammaansa kuntouttavalle Jonas Leväselle.

Jonas Leväsen polvi leikattiin helmikuussa, ja FC Hongan puolustajan pääsyssä pelikuntoon menee vielä viikkoja. Hän kertoi Suplan Veikkausliiga ja Naisten Liiga -podcastissa, että uskoo pelaavansa aikaisintaan kahden kuukauden päästä.

Vammat ovat usein raskaita fyysisesti mutta myös henkisesti, kun pelaaja ei pääse tekemään rakastamaansa asiaa: pelaamaan jalkapalloa.

Levänen on saanut henkistä tukea tilanteeseensa joukkuetoveriltaan, Hongan kapteenilta Duarte Tammilehdolta, jolla on takana kaksi pahaa polvivammaa.

Vuonna 2013 Tammilehdon oikeasta polvesta meni eturistiside poikki ja vuonna 2017 vasemmasta polvesta hajosivat eturistiside ja kierukat. Keskikenttäpelaaja palasi toisen vamman jälkeen kentille viime kauden lopulla ja on nytkin kunnossa.

Tammilehto kertoi kesäkuun alussa Jalkapallon Pelaajayhdistyksen sivuilla, miten ensimmäinen polvivamma mursi hänen unelmansa ulkomaan kentille lähdöstä. Ensimmäinen polvivamma oli henkisesti vaikea käsitellä. Hän siis tietää, mitä Levänen joutuu kokemaan parhaillaan.

- Kyllä "Dunkku" on ollut minulle hyvänä tukena. Hän on sanonut, että jos on jostain puhuttavaa tai haluaa avautua, niin hänelle vaan viestiä tai voi tulla puhumaan. Hän on auttanut minua ja kertonut vähän mitä voi tehdä. Todella hyvä että on joku, joka tietää näistä asioista, koska jos sinulla ei ole ollut polvivammoja, on paha tulla sanomaan mitään, kun ei siitä oikein tiedä mitään, Levänen sanoi ja jatkoi:

- Mutta Dunkku, jolla on jo parit kokemukset noista, hän tietää asioista ja pystyy auttamaan.

Podcastissa Levänen jakoi kiitoksensa tuesta myös perheelleen ja tyttöystävälleen.

Lisää uutisia