AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.24 // 22.6.2019

KuPS:n Issa Thiaw taas täydessä iskussa – "Energiaa riittää aivan varmasti"

KuPS:n Issa Thiaw taas täydessä iskussa – "Energiaa riittää aivan varmasti"

Issa Thiaw toivoo loukkaantumisten olevan nyt takana. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran keskikenttäpelaaja Issa Thiaw pääsi pelaamaan Vaasassa viikolla tämän sarjakauden toisen Veikkausliigapelinsä.

Vaihtopelaajana aloittanut pallotaituri pääsi kentälle 68 minuutin kohdalla saaden peliaikaa noin 25 minuuttia. Pitkään sivussa ollut pelaaja nautti jokaisesta peliminuutista Vaasan hienolla stadionilla.

-Tuntui todella hyvältä tulla takaisin ja voittaa peli. Se oli minulle hieno ilta. Olen valmis pelaamaan ensi viikon Lahti-ottelussakin ja toivotaan että se onnistuu, Thiaw toteaa toiveikkaana.

KuPS palasi Vaasassa jälleen voittokantaan ja nousi arvokkaalla voitollaan jälleen sarjakolmoseksi. Pinnat eivät ennakko-odotusten mukaisesti irronneet helpolla, sillä ahdinkoon ajautunut kotijoukkue halusi sekin voittoa.

- Me voitimme kovan työn kautta. Vaasassa oli vaikeaa voittaa, liigassa kukaan ei saa mitään ilmaiseksi. Voitto on aina hyvä asia, vieraissa varsinkin ja meillä oli mukava tunnelma pukukopissa pelin jälkeen. Me annoimme kaikkemme ja pääsimme juhlimaan voittoa. Me voimme edelleenkin parantaa paljon, kolme pistettä vieraspelistä oli kaikkein tärkeintä, Issa muistuttaa.

Issa saapui Kuopioon tammikuun ensimmäisellä viikolla. Harmilliset loukkaantumiset ovat pitäneet pelaajaa pitkään sivussa ja peliaika on jäänyt sen johdosta vähiin. Issa suorastaan himoitsee päästä jälleen kentälle ja peli-energiaa on ehtinyt kertyä varastoon suuri määrä loppukautta varten.

- Loukkaannuin tammikuun 30. päivänä. Kotona pelattu FC Honka-ottelu (20.4.) oli tämän kauden ensimmäinen Veikkausliigapelini. Pelasin silloin 45 minuuttia ja loukkaannuin uudelleen.

- Ei ole ollut henkisesti helppoa olla pari-kolme kuukautta sivussa, sillä haluan auttaa joukkuetta enemmän. Loukkaantumiset muuttivat omia suunnitelmiani joukkueen suhteen, sillä en ole pystynyt auttamaan joukkuetta niin hyvin kuin olisin halunnut, Issa harmittelee.

Samalla hän painottaa, että parasta ei vielä ole nähty.

- Tiedän että voin auttaa joukkuetta paljon enemmän. En ole tällä hetkellä siellä, missä haluan. Ajan kanssa saan toivottavasti enemmän peliminuutteja ja pääsen tekemään töitä joukkueen eteen. Energiaa riittää aivan varmasti loppukauden pelejä varten, Issa lupaa.


KuPS-FC Lahti Savon Sanomat Areenalla tiistaina 25.6. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia