AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 20.6.2019

​Kaksi pelaajaa jättää HIFK:n

​Kaksi pelaajaa jättää HIFK:n

Nando ei jatka HIFK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Fernando "Nando" Cozar Torres sekä Mauro Severino eivät jatka HIFK:ssa.

Veikkausliigan nousijajoukkue HIFK kertoo, että Fernando "Nando" Cózar Torresin sekä Mauro Severinon pelaajasopimukset yhteisymmärryksessä pelaajien kanssa. Molemmat pelaajat siirtyvät uusien haasteiden pariin siirtoikkunan avautuessa heinäkuussa.

Keskikenttäpelaaja Nando siirtyi HIFK:hon KPV:sta kaudeksi 2018, ja oli Veikkausliigaan nousseen joukkueen kantavia voimia Ykkösessä pelatun kauden aikana. Espanjalaisesta tuli nopeasti erittäin suosittu pelaaja kannattajien keskuudessa. Hän pelasi edellisellä kaudella 19 ottelua, joissa hän teki neljä maalia. Tällä kaudella Nando pelasi kahdessa Veikkausliigaottelussa. Nyt hänelle on tarjoutunut mahdollisuus jatkaa uraansa Aasiassa, ja 28-vuotias keskikenttäpelaaja haluaa tarttua tähän tarjoukseen.

20-vuotias hyökkääjä Mauro Severino siirtyi HIFK:hon Ilveksestä talvella ja pelasi viisi Suomen Cupin ottelua talven aikana. Severino on pelityyliltään nopea hyökkääjä, joka nauttii maalien tekemisestä. Hän lähtee nyt hakemaan uusia haasteita sekä enemmän vastuuta uudesta ympäristöstä.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kiittää koko HIFK Fotbollin puolesta molempia pelaajia ajastaan seurassa.

– Haluamme kiittää Nandoa hänen ajastaan IFK:ssa! Nando on täällä pelatessaan osoittanut olevansa intohimoinen joukkuepelaaja, joka on kovalla työllään antanut kaikkensa joukkueen puolesta. Meistä on hienoa, että hän on saanut mahdollisuuden lähteä pelaamaan uuteen maahan ja sarjaan, ja toivotamme koko HIFK:n puolesta hänelle kaikkea hyvää jatkoon. Samalla kiitämme myös Mauro Severinoa hänen ajastaan täällä, ja toivotamme hänellekin menestystä uusien haasteiden pariin, Lönnström kommentoi.

– Tämän seuran jättäminen ei ollut helppo päätös, mutta koen, että nyt on uusien haasteiden aika. Haluan kiittää HIFK:n kannattajia siitä tuesta, jota olen heiltä saanut täällä pelatessani. Näiden kausien aikana on Monesti tuntunut siltä, että he ovat kannustaneet minua aivan kuten jos olisin pelannut täällä jo yli viisi vuotta. Haluan myös lähettää isot kiitokset koko seuralle ja kaikille niille ihmisille, joiden kanssa olen saanut olla tekemisissä täällä. Toivotan HIFK:lle kaikkea hyvää jatkoon, Nando sanoi.

– Haluan kiittää Helsingin IFK:ta siitä, että sain olla osana tätä tiimiä ja toivon joukkueelle hyvää loppukautta ja paljon menestystä, Severino kiitteli.


FC Lahti-HIFK Lahden stadionilla sunnuntaina 30.6. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia