AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 19.6.2019

RoPS:n Tuutti: "Tuntuu todella hyvältä"

RoPS:n Tuutti: "Tuntuu todella hyvältä"

RoPS pääsi juhlimaan voittoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura haki vieraskentältä kolme pistettä, kun se kukisti FC Lahden 2-1-lukemin. Joukkueen maaleista vastasivat Youness Rahimi ja Lucas Lingman.

RoPSin ensimmäinen ottelu maajoukkuetauon jälkeen sujui voitokkaissa merkeissä. Pasi Tuutin ryhmä palaa Rovaniemelle kolme Veikkausliiga-pistettä rikkaampana 2-1-voiton myötä.

- Tuntuu todella hyvältä. Jos joku sanoo voiton jälkeen muuta, niin ihmettelen. Nyt kuitenkin tuntuu vielä piirun verran normaalia paremmalta, Tuutti kertoo RoPS:n verkkosivuilla.

- Tämä johtuu siitä, että ne asiat joita olemme juuri harjoitelleet, näkyivät tuossa pelissä. Se on aina valmentajalle merkki, että jossain on onnistuttu. Olen myös erittäin iloinen siitä, että saimme scoutattua FC Lahden oikein. He pelasivat juuri kuten oletimme.

Tuutti oli erittäin tyytyväinen siihen, kuinka joukkue työskenteli vaikka sää oli haastavan lämmin.

- Keli oli poikkeuksellinen. Oli kuitenkin todella hienoa katsoa joukkuettamme, sillä työmoraalimme oli korkealla, Tuutti kiittelee pelaajiaan.

RoPS-valmennus oli siis tyytyväinen siihen, että harjoituskentällä läpikäydyt asiat olivat siirtynyt otteluun.

- Saimme luotua ylivoimia jonnekin ja pääsimme etenemään jostain muualta. Olen myös tyytyväinen siihen, kuinka pääsimme ensimmäisen prässin alta pois, kun olimme riistäneet pallon. Tässä onnistuimme paremmin kuin HJK-pelissä.

Kokonaisuus siis miellytti Tuuttia, mutta kehitettävääkin löytyi.

- Kyllä, olen tyytyväinen peliesitykseen, mutta esimerkiksi toisella puoliajalla putosimme matalaan blokkiin vaikka puhuimme tauolla aivan eri asioita. Se liittyy mielestäni enemmän psyykkisiin ominaisuuksiin. Kun emme ole voittaneet paljon, niin helposti aletaan puolustamaan ylivarovaisesti, mikä johtaa vastustajan pallonhallintaan, jonka myötä tulee tilanteita. Tämä oli hyvä oppitunti siitä.

- Pelissämme oli myös piirun verran liikaa vertikaalisuutta eli lähdimme etenemään vaikka olisi ollut viisaampaa hidastaa hyökkäystä ja kontrolloida palloa. Sitä tulee vielä parantaa. Harjoitellut asiat paranivat, mutta pitää harjoitella vielä lisää sitä, mikä on se seuraavan vaiheen valinta.


FC Honka-RoPS Tapiolan Urheilupuistossa tiistaina 25.6. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia