FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.23 // 16.6.2019

Muistatko edellisen tai olitko edes syntynyt vielä - KPV hakee nyt myös kotivoittoa

Muistatko edellisen tai olitko edes syntynyt vielä - KPV hakee nyt myös kotivoittoa

KPV-pelaajia kaudella 1990 edellisen kotivoiton aikaan. (Kuva: Juha Tamminen)

KPV:n pitkä putki - ennen kaikkea ajallisesti - voitoton putki Veikkausliigassa katkesi edellisottelussa FC Hongan vieraana. Sunnuntaina haussa on myös kauden ensimmäinen kotivoitto.

Edelliskerran Veikkausliigaa kaudella 1990 pelannut KPV haki voittoa kuluvan kauden yhdeksän ensimmäistä kierrosta, kunnes maaottelutauon alla Espoossa rävähti ja pisteet matkasivat Kokkolaan lukemin 0-1.

Myös KPV:n edellinen voitto Veikkausliigassa oli vieraskentältä. Edellistä kotivoittoa saa hakea päivämäärältä 22.7.1990 saakka. Tuolloin RoPS kaatui Kokkolan keskuskentällä maalein 2-1 Jyrki Kleimolan ja Niklas Widjeskogin osumilla.

Aikaa tuosta voitosta on kulunut lähes 28 vuotta ja 11 kuukautta, joten sunnuntain perhepäiväottelussa katsomosta löytyy varmasti lukuisia Vihreän kannattajia, jotka eivät olleet edes syntyneet vielä tuolloin.

Jotta asia asettuu kontekstiinsa, niin KPV ei toki ole tuon jälkeen pelannut kuin kahdeksan kotiottelua Veikkausliigassa ja näistä vain viisi Kokkolan keskuskentällä - kuluvan kauden alun kun KPV pelasi evakossa Seinäjoen OmaSp Stadionilla.


KPV-FC Inter Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.48 // 5.12.2019
Lisää uutisia