vko.23 // 16.6.2019

Inter nousi voittoon Kokkolassa (KPV-FC Inter 1-3)

FC Inter nousi takaa-ajoasemasta 3-1 (1-1) -voittoon sunnuntaina KPV:n vieraana.

KPV meni Hendrik Helmken osumalla johtoon jo ottelun alussa, mutta Inter nousi tasoihin juuri tauon Aleksi Paanasen maalilla. Ratkaisu nähtiin pian tunnin pelin jälkeen, kun Filip Valencic tuuletti parin minuutin sisällä kahdesti maalin merkiksi.

Ottelun alku oli Interiltä hakemista. Aggressiivisesti ja suoraviivaisesti pelannut kotijoukkue KPV käytti armotta hyväkseen Interin sekavan vaiheen vartin kohdalla, kun Hendrik Helmke laukoi pallon keskityksestä Aati Marttisen käsien kautta maaliin.

Vähitellen Inter sai pelaamiseensa sen verran vauhtia, että KPV:lla oli vaikeuksia pysyä siinä mukana. Ansaitun tasoituksen joukkue teki juuri ennen taukovihellystä. Maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, josta Aleksi Paananen tykitti pallon ruuhkan takaa KPV-puolustajan kautta maaliin.

Ottelun toisella jaksolla Inter oli varsinkin alussa suvereeni. Vahvasti Niko Markkulan kautta hyökännyt joukkue sai luotua ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kolme hyvää tilannetta. Nämä eivät kuitenkaan tuottaneet vielä tulosta.

Ottelun ratkaisu nähtiin hieman ennen toisen jakson puoliväliä, Interin tehdessä kaksi maalia kahden minuutin sisään. Molemmista osumista vastasi sama pelaaja, eli Filip Valencic. Maaleista ensimmäisen pohjusti Luciano Balbi 64. minuutilla ja toisen Timo Furuholm siis minuuttia myöhemmin.

Kahden nopean maalin myötä Inter nosti jalkaa kaasulta, mutta missään vaiheessa se ei päästänyt KPV:ta uhkaamaan johtoaan.

Ilves - KPV tiistaina 25.6. kello 18.30 Tammelassa ja FC Inter - VPS tiistaina 25.6. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Interin verkkosivut