FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.23 // 14.6.2019

​Rakkaudesta Lajiin 3 keskittyy Veikkausliigan joukkueiden kannattajiin

​Rakkaudesta Lajiin 3 keskittyy Veikkausliigan joukkueiden kannattajiin

Rakkaudesta Lajiin seuraa Interin kannattajia. (Kuva: Veikkaus)

Veikkauksen tuottama ja Sebastian Sorsan isännöimä Rakkaudesta lajiin saa jo kolmannen tuotantokautensa. Avausjaksossa tutustutaan FC Interiin tänään perjantaina 14.6.

Sarjassa vieraillaan kaikkien Veikkausliigan joukkueiden luona, ja nyt katse tarkentuu nimenomaan kannattajiin.

Kolmas tuotantokausi on sympaattinen ja vivahteeltaan aavistuksen kaurismäkeläinen kertomus suomalaisista futisihmisistä ja heidän maailmastaan. Jalkapallo todella yhdistää.

Jo kulttiaseman jalkapallon ystävien sydämissä hankkineen sarjan ensimmäinen kausi kiersi vuosi sitten myös Veikkausliigan, mutta tuolloin tarkasteltiin ensi sijassa seuraorganisaatioita ja jalkapalloa sisältä päin. Viisinkertainen Veikkausliigan mestari Sorsa kiersi Veikkausliigaseurojen testeissä try-outeilla ja tutui seurojen paikallisiin erikoisuuksiin.

Nyt "kaksikomponenttituote" täydentyy fanien näkökulmalla.

- Rakkaudesta lajiin palaa alkulähteelleen eli kotimaisen jalkapallon pariin. Halusimme tuoda jälleen uuden kulman eri Veikkausliigaseurojen tarkasteluun ja päätimme sukeltaa yhä syvemmälle suomifutiksen osittain tutkimattomiin ilmiöihin. Pienen liigamme intohimoisimmat sidosryhmät löytyvät katsomoista, kertoo Sorsa.

- Ilman kannattajia ei ole lajikulttuuria ja me tahdoimme tietää lisää noista edelläkävijäihmisistä, jotka raahautuvat kaulahuiveineen ja rumpuineen alkukevään koleisiin peli-iltoihin ja elävät rakkaan seuransa mukana aina loppusyksyn hyiseen, mutta kiimaiseen ratkaisuvaiheeseen asti. Havaitsimme, että jos jossain niin siellä lajirakkauden todellinen alkulähde onkin, kiteyttää Sorsa.

Uudet jaksot julkaistaan viikon välein perjantaisin, ja myös vanhat ovat nähtävissä Veikkauksen sivuilla.

Lähde: Veikkauksen tiedote
Lisää uutisia