AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 14.6.2019

Ilveksen Miettunen Aamulehdelle: "Hienoa pelata kerrankin pokaalista"

Ilveksen Miettunen Aamulehdelle: "Hienoa pelata kerrankin pokaalista"

Tatu Miettunen on Ilveksen oma kasvatti (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen toppari Tatu Miettunen haluaa voittaa kasvattiseurassaan jotain. Lauantaina se on mahdollista, kun Ilves kohtaa IFK Mariehamnin Suomen cupin finaalissa.

Viidettä liigakauttansa pelaava Miettunen on ottanut aiempaa enemmän vastuuta Ilveksen puolustuksen organisoinnista.

Topparin onnistumisen näkee päästettyjen maalien sarakkeesta. Tamperelaisjoukkueelle on tehty kymmenessä liigaottelussa vain neljä osumaa.

Mikäli sama tahti jatkuu, sarjajohtaja taistelee tiukasti Suomen mestaruudesta.

- Jokainen pelaaja himoitsee mestaruutta. Kaikki tiedostavat alkukauden perusteella, että se on realistinen tavoite. Edellisessä pelissä tuli kuitenkin terve muistutus siitä, ettei selkää ole varaa nostaa tippaakaan. Puolustimme kaksi tilannetta huonosti – ja heti soi omissa, Miettunen muistuttaa Aamulehdessä.

Miettunen viittaa riemukkaaseen 3–2-vierasvoittoon nimekkäästä Interistä.

Trilleri päättyi neljännellä lisäminuutilla Miettusen pelastavaan venytykseen. Hän sai jalkansa viime tingassa Elias Mastokankaan vedon eteen ja pystyi kääntämään pallon maalin sijasta ylärimaan.

- Se kuuluu minun hommiini. Ei sitä tarvitse korostaa sen kummemmin. Sitä paitsi tilanne syntyi, kun taklasin keskialueella ohi. Jos olisin jäänyt kiroilemaan virhettä sekunniksikin, en olisi ehtinyt hätiin.

Miettunen nostaa Suomen cupin finaalin yhdeksi uransa isoimmista otteluista.

- Toki ensimmäinen liigapeli ja europelit olivat hienoja kokemuksia, mutta tämä on vielä merkityksellisempi kamppailu. Hienoa pelata kerrankin pokaalista. En ole päässyt aiemmin vastaavaan tilanteeseen, Miettunen herkuttelee Aamulehdessä.


Suomen Cupin finaali IFK Mariehamn - Ilves lauantaina 15.6. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Jimillä ja Ruudussa.

Lisää uutisia