AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 13.6.2019

​Jarkko Wiss tietää IFK Mariehamnin vaarallisuuden - "Paljon huomioitavia asioita"

​Jarkko Wiss tietää IFK Mariehamnin vaarallisuuden - "Paljon huomioitavia asioita"

Jarkko Wissin luotsaama Ilves haastaa lauantaina IFK Mariehamnin Suomen Cupin finaalissa Maarianhaminassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tietää, millaisia aseita IFK Mariehamnilla on käytössä.

Hyvän joukkuepelaamisen lisäksi valkopaidoissa on paljon taitavia yksilöitä. Heidät on otettu huomioon, kun Ilves ja IFK kohtaavat lauantaina Suomen Cupin loppuottelussa.

– Yläkerrassa on vauhtia ja saamme etenkin Aristote Mboman kanssa olla tarkkoja selustassa. Laidoilla on vaihtoehtoja, Hampus Lönn ja Riku Sjöroos etunenässä. Keskellä rytmittävä Robbie Crawford ja kokenut Daniel Sjölund ovat vahvoja pallollisina. Alakertakin on osallistunut hyvin erikoistilanteissa maalintekotalkoisiin. Paljon on huomioitavia asioita, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss nimesi.

Ilveksen pelaajisto ei kalpene vertailussa. Maaottelutauko on hyödynnetty sopivassa suhteessa lepoon ja rehkimiseen. Wissin omaa sairastelua lukuunottamatta kukaan ei ole puolikuntoinen. Koko rosteri on käytettävissä ja mieliala on korkealla.

– Koko joukkue on vahvuudessamme. Viiden päivän vapaiden jälkeen vedimme kolme päivää kovia settejä. Nyt on tämä viikko katseltu enemmän taktista puolta. Meno vaikuttaa enemmän kuin hyvältä, Wiss vakuutti.

– Pelaajista huokuu terve itseluottamus. Kilpailu pelipaikoista on kovaa. Se antaa valmennukselle työkaluja erilaisiin rytmin ja tatkiikan vaihdoksiin pelin sisälläkin. Lauantaista tulee varmasti mielenkiintoinen jalkapallotapahtuma.


Suomen Cupin finaali IFK Mariehamn - Ilves lauantaina 15.6. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Jimillä ja Ruudussa.

Lisää uutisia