FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.23 // 12.6.2019

​Yusif Moussa viihtyy Ilveksessä – "Tiedämme pystyvämme paljon parempaankin"

​Yusif Moussa viihtyy Ilveksessä – "Tiedämme pystyvämme paljon parempaankin"

Yusif Moussa kiittelee Ilveksen joukkuehenkeä. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime vuoden lopulla Ilvekseen testijaksolle tullut 20-vuotias Yusif Daouda Moussa allekirjoitti sopimuksen seuran kanssa huhtikuun alussa.

Tämä Ghanassa syntynyt, mutta Nigerin maajoukkuetta edustanut, keskikenttäpelaaja on viime aikoina pelannut erittäin vahvasti ja vakiinnuttanut paikkansa Ilveksen joukkueessa. Nigerin U23-maajoukkueessa esiintynyt Yusif sai myös hiljattain ilahduttavan soiton.

- Maajoukkueen valmentaja soitti minulle ja käski alkaa valmistautua tuleviin maaotteluihin. Syyskuussa pelataan ensimmäinen ottelu ja odotan sitä innolla, Moussa kertoo.

Viime vuoden lokakuussa hän alkoi saada kutsuja useihin eurooppalaisiin seuroihin koeajalle, mutta hänen agenttinsa suositteli Suomea ja Ilvestä.

- Tiesin Suomesta ainoastaan sen, että täällä on paljon lunta ja todella kylmä. Hiukan hirvitti tänne lähteä, mutta nyt olen päätöksestäni tyytyväinen, Yusif hymyilee.

- Rakastan olla nyt Tampereella, talvella ehkä oli vaikeampaa. Huoltaja Ville (Niemelä) pitää meistä kaikista niin hyvää huolta ja valmentajat kohtelevat minua kuin omaa poikaansa.

Joukkueen hyvään menestykseen alkukaudesta on mies samalla sekä tyytyväinen että kriittinen.

- Olemme pelanneet ihan hyvin, mutta tiedämme myös pystyvämme paljon parempaan. Joukkueessa on paljon taitoa ja yhteishenki on kova, mutta emme saa tyytyä siihen, mitä olemme nyt esittäneet, Yusif vakavoituu.

- Olemme sitoutuneita työskentelemään vielä kovemmin ja haluamme voittaa sekä Cupin että Veikkausliigan, hän vielä jatkaa.

Joukkueen kapteeni Mika Hilander saa paljon kiitosta nuorelta mieheltä.

- Hila on loistava tyyppi, niin ihmisenä kuin jalkapalloilijana. Hän on todella loistava johtaja meidän joukkueellemme. Vaikka hän välillä antaa kovaäänisesti palautetta, niin tiedämme hänen haluavan meidän parastamme, Yusif kertoo, kun kapteeni saapuu harjoituspaikalle.

Myös valmennus saa pelkkää kiitosta.

- Jallu (Wiss) on loistava valmentaja. Todella vaativa, mutta silti välillä todella hauska. Hän ohjaa niin joukkuetta kuin yksilöä ammattitaidolla. Pidän myös siitä, että häneltä löytyy niin paljon erilaista taktista näkemystä ja hän saa joukkueenkin pelaamaan sen mukaan, nuorukainen jakaa kiitosta päävalmentajalle.

Itseään Yusif pitää vahvana joukkuepelaajana, joka sitoutuu taktiikkaan ja pelaa aina nimenomaan joukkueelle, ei itselleen. Pukukopissa ja siviilissä nuorukainen kertoo olevansa ujo ja hiljainen, seuraavan enemmänkin sivusta muiden tekemisiä.

- Baban kanssa juttelen paljon, muiden kanssa selvästi vähemmän. Olen aina ollut melkoisen ujo. Pukukopissa tykkään kuunnella musiikkia tai pelata kännykällä erilaisia pelejä. Davidin (Addy) pelleily saa minut aina nauramaan ja myös Hilan jutut. Samuel (Afum) puolestaan unohtaa aina jotain ja se myös saa minut nauramaan. Välillä jään myös ihmettelemään sitä, kuinka kauan Felipe (Aspegren), Tatu (Miettunen) ja Diogo (Tomas) seisovat peilin ääressä tarkistaen ulkonäköään, Yusif virnistää.


Suomen Cupin finaali IFK Mariehamn - Ilves lauantaina 15.6. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Jimillä ja Ruudussa.

Lisää uutisia