FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.23 // 11.6.2019

​Huuhkajilla edessä iso haaste: "Jalkapallossa ei ole enää helppoja vastustajia"

​Huuhkajilla edessä iso haaste: "Jalkapallossa ei ole enää helppoja vastustajia"

Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkue voitti upealla pelillä Bosnia-Hertsegovinan maalein 2-0 lauantaina. Tiistaina Suomi koettaa viedä täyden pistepotin Liechtensteinin kotipesästä.

Huuhkajat eivät aliarvioi vastustajaa, sillä Liechtenstein on aiemminkin ollut Suomelle vaikea vastus. Heidän maajoukkueensa on mennyt eteenpäin ja siellä pelaa muun muassa Serie A:ssa viime kaudella pelanneen Empolin Marcel Büchel, Sveitsin pääsarjaseura Thunin Dennis Salanovic ja MLS-liigan Kansas Cityn Nicolas Hasler.

- Jalkapallossa ei löydy enää helppoja vastustajia, ei saa aliarvioida Liechtensteinia, koska me ei olla Brasilia, Espanja tai Ranska, joka voi vetää 80 prosentilla ja voittaa. Meidän täytyy antaa kaikkemme, jos halutaan hyvä tulos, toteaa kapteeni Tim Sparv Huuhkaja-TV:n haastattelussa.

Tiistaisen vierasottelun luonne tulee olemaan varmasti hyvin erilainen kuin lauantaisessa kotipelissä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

- Hallitaan varmasti aika paljon palloa. Se on aina vaikeaa, jos pelataan sellaista joukkuetta vastaan, joka makaa omalla puoliskolla 10 pelaajalla. Se ei ole ikinä helppoa. Meidän pitää pitää tempo yllä, antaa nopeita syöttöjä ja riiston jälkeen pelata nopeasti eteenpäin, kun heidän muoto on ehkä vähän enemmän rikkonainen, toteaa Sparv.

Liechtenstein ja Suomi kohtaavat tänä iltana klo 21.45 Suomen aikaa.

Lähde: Huuhkaja-TV
Lisää uutisia