FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.23 // 10.6.2019

RoPS-luotsi iloitsee seuran pääsystä Sami Hyypiä Akatemiaan

RoPS-luotsi iloitsee seuran pääsystä Sami Hyypiä Akatemiaan

Pasi Tuutti iloitsi RoPS:n pääsystä valtakunnalliseen Sami Hyypiä Akatemiaan.

Rovaniemen Palloseura vahvistaa rooliaan koko Pohjois-Suomen ja erityisesti lappilaisen jalkapallon kehityksessä.

Viime viikolla varmistui RoPS:n valinta valtakunnalliseen Sami Hyypiä Akatemiaan.

Huippujalkapallon tarpeisiin perustettu Sami Hyypiä Akatemia - SHA - on yksi tärkeimmistä Suomen Palloliiton strategisista kumppaneista. Eerikkilän urheiluopiston yhteydessä toimiva valmennus- ja kehittämiskeskus kerää yhteen maamme terävimmät lajiosaajat.

Vuonna 2011 perustetun SHA:n tärkein tehtävä on viedä suomalaista jalkapalloa kohti kansainvälistä kärkeä. Akatemian omana päämääränä on seuraavien vuosien aikana nousta pelaajien kehittämisessä eurooppalaiseksi edelläkävijäksi.

SHA:n työtä ja tutkimustuloksia käytetään koko suomalaisen jalkapallon hyväksi. Valintakriteerit varsinaisiksi yhteistyöseuroiksi ovat kuitenkin tiukat. Edellytyksenä ovat seuran tavoitteet sekä toiminnan laatu.

RoPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Pasi Tuutti toimi vielä keväällä seuran valmennuspäällikkönä. Hän oli mukana neuvottelemassa RoPS:n ja SHA:n välistä sopimusta. Tuutti on nähnyt aiemmissa työpakoissaan Tampereen Ilveksessä sekä Kuopion Pallokissoissa, mitä Sami Hyypiä Akatemian toiminta käytännössä tuo.

- Meillä on SHA:n kautta käytössämme alansa huippuosaajat ja olosuhteet, jäsennelty tutkimustieto sekä kansainvälinen yhteistyö, Tuutti kertoo RoPS:n verkkosivuilla.

- Pääsemme suoraan vertaamaan omaa osaamistamme kotimaiseen sekä pohjoismaiseen huippuun. Yhteisten tapahtumien kautta pelaajat ja valmentajat ovat paremmin kartalla siitä, mitä meillä on nyt ja mitä meidän on tehtävä seuraavaksi.

RoPS:n lisäksi poikapuolelta ovat Suomesta mukana HJK ja Käpylän Pallo Helsingistä, Honka Espoosta, TPS Turusta sekä Tampereen Ilves. Kotimaisten seurojen lisäksi toimintaan osallistuvat Hammarby IF Ruotsista, FC Midtjylland Tanskasta sekä hollantilainen SBV Vitesse.


FC Lahti-RoPS Lahden stadionilla tiistaina 18.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia