AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 8.6.2019

Hakola Hongan alkukaudesta: "Pitää löytää lääkkeet matalalla puolustavia joukkueita vastaan"

Hakola Hongan alkukaudesta: "Pitää löytää lääkkeet matalalla puolustavia joukkueita vastaan"

Juha Hakola kaipaa vielä parannusta otteisiin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka keikkuu Veikkausliigan sarjataulukon kärkipäässä ja takana on tappioton toukokuu.

Jakso ennen maaottelutaukoa päättyi kuitenkin pettymykseen, kun KPV haki Simo Roihan kahdeksannella minuutilla syntyneellä maalilla Tapiolasta pisteet mukaansa Kokkolaan. Honka ei saanut pelin hallinnasta huolimatta palloa ohi KPV-vahti Teppo Marttisen.

- Toukokuun peleistä jäi käteen paljon positiivisia asioita, mutta myös harmittavia pistemenetyksiä. Olimme jokaisessa toukokuun ottelussa kuskin paikalla ja pelimme pysyi melko hyvin kasassa suuren osan otteluista. Hyvät voitot FC Lahtea ja SJK:ta vastaan antoivat meille lisää itseluottamusta tekemiseemme ja todistimme, että pystymme olemaan jatkuvasti uhkana vastustajan maalin läheisyydessä. Ilves-ottelussa saimme melkein voiton vieraskentällä vajaalla pelaten, mutta valitettavasti he pääsivät tasoittamaan ottelun viimeisillä minuuteilla, kaikissa otteluissa avauskokoonpanossa ollut Juha Hakola analysoi joukkueen esityksiä.

Hongalla oli vaikeuksia erityisesti sarjataulukon alemassa päässä olleita joukkueita vastaan.

- Kehityskohteemme tuleville kuukausille tulee olemaan ehdottomasti se, että miten pelaamme sarjataulukon heikompia joukkueita vastaan. Piste Vaasan Palloseuraa ja häviö Kokkolan Palloveikkoja vastaan ovat tietysti suuria pettymyksiä, ja meidän tulee löytää joukkueen sisällä lääkkeet matalalla puolustavia joukkueita vastaan, Hakola sanoo.

Honka lähti maaottelutauolle Veikkausliigan neljänneltä sijalta. Piste-ero sarjakärki Ilvekseen on kuitenkin vain kaksi pistettä.

– Veikkausliiga on todella tasainen tänä vuonna ja lähdemme hyvistä asetelmista kesää kohden. Veikkausliigaa on tällä hetkellä pelattu noin yksi kolmasosa, ja sijojen 1-6 erotus on vain kolme pistettä. Pitkässä juoksussa mestaruudesta tulevat taistelemaan joukkueet, jotka pystyvät parantamaan päivittäistä tekemistään ja pitämään suoritustason korkealla.

- Tässä korostuvat erityisesti joukkueiden toimintatavat, jotka antavat viitekehyksen kaikelle tekemiselle, Hakola kommentoi asetelmia.

Laitahyökkääjä on luottavainen Hongan mahdollisuuksiin taistella aivan kärkisijoista.

- Tehokkaimmat ja sitouttavimmat toimintatavat tuovat parhaat kyvykkyydet esille joukkueista ja luovat ne kilpailulliset edut, mitkä erottavat huippujoukkueet heikommista. Uskon, että meidän toimintatapamme, arvomme ja seurakulttuurimme ovat tärkeitä tukipylväitä matkalla menestykseemme ja näiden avulla voimme toteuttaa asettamamme päämäärämme, hän päättää.


HJK-FC Honka keskiviikkona 19.6. klo 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia