FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.22 // 7.6.2019

​KPV:n uusi päävalmentaja ei tohtinut kieltäytyä pestistä - "Tulen katumaan, jos en ainakin koita"

​KPV:n uusi päävalmentaja ei tohtinut kieltäytyä pestistä - "Tulen katumaan, jos en ainakin koita"

Kuva: Juha Tamminen

Niko Kalliokoski ei liikaa miettinyt, kun sai mahdollisuuden päästä kasvattiseuransa KPV:n päävalmentajaksi.

Niko Kalliokoski sai viikko sitten tiistaina puhelun KPV:n pääomistajalta Matti Laitiselta, joka kysyi kokkolalaisten apuvalmentaja toimineelta Kalliokoskelta, olisiko tällä halukkuutta toimia ainakin toistaiseksi KPV:n uutena päävalmentajana.

KPV oli tehnyt päätöksen erottaa aiempi päävalmentaja Jarmo Korhonen. Seura oli pelannut Veikkausliigassa yhdeksän ottelua voittamatta niistä ainuttakaan.

Kalliokoski vastasi myöntävästi Laitiselle ja luotsasi KPV:ta jo sunnuntaina Espoossa. Päävalmentajadebyytti ei olisi voinut paljoa paremmin alkaa, kun vierasreissulta heltisi 1-0-voitto FC Hongasta.

- Seuran kasvattina, kun tässä on aika pitkään ollut mukana, ajattelin, että tämä on se paikka. Tulen katumaan tätä, jos en ainakin koita. Vanhalla iällä se sitten varmasti rupeaa nakertamaan, Kalliokoski selvensi.

Asia käytiin läpi joukkueen kanssa keskiviikkoaamuna 30.5. pukukopissa.

Kalliokoski, 37, jakaa kehuja myös Korhoselle, jonka johdolla KPV nousi viime kauden päätteeksi karsintojen kautta Veikkausliigaan.

- Varmasti asiat pikkuisen muuttuvat, mutta kyllä siinä oli paljon hyvääkin, mitä Jarmo teki tässä alkukaudesta. Saatiin se näkymään varsinkin cupin otteluissa. Siellä on pohjalla paljon hyvää, mutta siihen pitää saada vapautunutta tekemistä ja pelaajat pelaamaan sillä omalla hyvällä tasolla. Taitoa on ihan tarpeeksi joukkueessa.

Kalliokoski ei kiellä, etteikö KPV mahdollisesti etsisi uutta päävalmentajaa loppukaudelle.

- Tällä hetkellä pidetään kaikki vaihtoehdot avoinna. Nyt mennään tällä ja seuran omistajan kanssa pidetään palaveria tällä viikolla. Meillä on vajaa valmennustiimi eikä se tule menemään nykyisellään loppukautta. Kaikki vaihtoehtoja tässä pohditaan.

- Omistaja on antanut tällä hetkellä luoton minulle ja nykyiselle valmennustiimille. Se vaan tarvitsee lisää käsipareja. Katsotaan, lähteekö tämä tästä uuteen nousuun vai tarvitaanko jossakin vaiheessa ulkopuolelta uutta virtaa tähän joukkueeseen, joka tuo sen.

Ne ovat vielä sen ajan murheita. Tällä hetkellä Kalliokoski keskittyy vain siihen, että saa pelaajistaan parhaan mahdollisen irti pystyy sen kautta repimään tulosta kentällä.


KPV-FC Inter Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia