FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.22 // 5.6.2019

Honka-kippari Veikkausliigasta: "Tällä kaudella todella haastava"

Honka-kippari Veikkausliigasta: "Tällä kaudella todella haastava"

Duarte Tammilehto uskoo Hongan taistelevan mitalisijoista. (Kuva: Juha Tamminen)

Duarte Tammilehto johdattaa Honkaa kapteenina kohti mestaruustaistelua. Veikkausliiga on alkukauden perusteella äärimmäisen tasainen, sillä taistelu paikasta ylempään loppusarjaan käy tiukkana.

– Veikkausliiga on tällä kaudella todella haastava eikä yhtään helppoa ottelua ole. Koko ajan täytyy olla täydessä terässä. Joukkueen on oltava valmiina ja valmentajien pelisuunnitelman pitää olla viimeisen päälle. Sarja on haastava, mutta samalla kehittävä. Ei ole sellaisia pelejä, että tietää jo etukäteen voittavansa eikä pisteitä vain oteta. Tekemisen on oltava koko ajan priimaa ja tiukassa pelitahdissa palautumisen on oltava tiptop. Veikkausliiga on hyvä sarja ja samalla nuorille pelaajille hyvää oppia heti alusta saakka. Jos ajatus ei ole täysin mukana, niin se kyllä kostautuu, Tammilehto kertoo Pelaajayhdistyksen haastattelussa.

Honka on aloittanut kautensa vahvasti ja on tiukasti mukana kärkitaistelussa. Ennen kauden alkua Honkaa povattiin monissa arvioissa HJK:n pahimmaksi uhkaajaksi mestaruuskamppailussa ja espoolaiset ovat ainakin alkukaudesta vastanneet odotuksiin.

– Ihan hyvin on mennyt. Vähän on ollut epätasaista peliä muutamissa peleissä, mutta olemme pystyneet kehittymään joukkueena koko ajan. Jos pystymme kehittymään yhtä hyvin kauden edetessä, niin taistelemme varmasti mestaruudesta. Ja jos ei mestaruudesta, niin ainakin mitalista, joka oli meidän alkuperäinen tavoite, arvioi Tammilehto.


HJK-FC Honka keskiviikkona 19.6. klo 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia