vko.21 // 2.6.2019

SJK haki pinnat Kuopiosta (KuPS-SJK 0-1)

SJK haki sunnuntaina täydet kolme pistettä Kuopiosta. KuPS kaatui Savon Sanomat Areenalla Denys Oliynykin maalilla 1-0.

Kuopiolaisia kohtasi iso vastoinkäyminen heti alussa, kun keskikenttätähti Reuben Ayarna joutui jättämään kentän vain kuuden minuutin pelaamisen jälkeen. Iso avainhahmo siirtyi syrjään kotijoukkueen keskikenttäryhmityksestä. Pelin ensimmäinen maalintekotilanne nähtiin kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun kuopiolaisten vapaapotkutilanne purkautui ja SJK pääsi karkaamaan nopeaan vastaiskuun. KuPS-vahti Otso Virtanen onnistui torjumaan hyökkääjä Dion Acoffin vauhdikkaan läpiajon.

SJK sai tämän jälkeen kulmapotkun, josta puskupallo osui KuPS-maalin ylärimaan (14 min). Puolen tunnin kohdalla KuPS-hyökääjä Ilmari Niskanen riisti pallon puolustajalta ja syötti maalin edustan taka-alueelle Petteri Pennaselle, jonka hyvä paikka tyrehtyi maalipotkuksi (30 min).

SJK pääsi johtoasemaan 39 peliminuutin kohdalla, kun hyökkääjä Denys Oliinyk puski tyylikkäästi laitakeskityksen KuPS-verkkoon: 0-1. Kuopiolaisilla oli viimeisellä minuutill loistopaikka iskeä 1-1, laukaus meni kuitenkin ohi ja tauolle mentiin 0-1-lukemissa.

Hyökkääjä Billy Ions pääsi puskemaan loistopaikasta toisen puoliajan alussa (50 min), pusku meni maalin ohitse. Peli jatkui pitkään tasaväkisenä ja melko tilanneköyhänä 77 peliminuutille saakka, jolloin KuPS hyökkäsi vauhdilla laitapuolustaja Luis Carlos Murillon kautta. Murillo syötti hyökkääjä Rasmus Karjalaiselle, jonka laukauksen SJK-vahti Mihkel Aksalu nappasi haltuunsa.

KuPS sai lopussa vielä tasoituspaikan, kun Pennanen keskitti kulmapotkun SJK-maalin edustalle ja puskupallo osui SJK-maalin ylärimaan (87 min). Murillo pääsi lisäajalla vielä laukomaan voimakkaasti, nytkin SJK-maalin ohitse. Kuopiolaiset eivät onnistuneet saavuttamaan toista peräkkäistä kotivoittoaan, SJK sen sijaan juhli railakkaasti ja äänekkäästi Savon Sanomat Areenan pukukoppikäytävällä hienon voiton jälkeen.

VPS-KuPS Elisa Stadionilla maanantaina 17.6. kello 18.30 ja HIFK-SJK Telia 5G Areenalla tiistaina 18.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n tiedote