vko.21 // 31.5.2019

HJK ratkaisi lopussa (RoPS-HJK 0-1)

HJK-luotsi Toni Koskelan paluu vanhan seuransa RoPS:n vieraaksi päättyi lopulta voitokkaasti. Riku Riski iski Klubille 1-0 -voittomaalin muutama minuutti ennen täyttä aikaa.

Klubi aloitti pelin hyvin ja pyöritti peliään maltillisella pelinrakentelulla. Ensimmäinen vetopaikka avautui Kaan Kairiselle yhdeksännellä peliminuutilla, mutta Antonio Reguero RoPSin maalilla onnistui torjumaan kierteisen kudin.

Ensimmäisen kympin jälkeen puolestaan kotijoukkue RoPS pääsi peliin mukaan ja isännät onnistuivat luomaan parikin pahaa tilannetta Maksim Rudakovin maalille. Erinomaisen alkukauden pelannut venäläinen osoitti kuitenkin välittömästi olevansa jälleen oivalla pelipäällä.

Klubi onnistui pelaamaan pitkiä palloralleja, jotka pakottivat kotijoukkueen laskemaan koko pakkansa liki oman rangaistusalueen reunalle. Tiiviisti puolustaneet rovaniemeläiset onnistuivat kuitenkin ohjaamaan Klubin pelin laidoille ja näin pois parhaalta maalintekosektorilta.

Tauolle siirryttiin lopulta tapahtumiin nähden oikeutetusti maalittomassa tasatilanteessa. Kummallakin oli tilanteensa hyökkäyspäässä, mutta aivan paraatipaikoille ei kummassakaan päässä ollut asiaa. HJK loi muutaman laadukkaan paikan lyhyillä syötöillä boksin tuntumassa. RoPS puolestaan käytti runsaasti vasenta laitaa, josta matalia keskityksiä jakanut Taye Taiwo aiheutti Klubin puolustukselle päänvaivaa.

HJK aloitti toisen jakson vauhdilla ja vain parin minuutin jälkeen Eetu Vertainen harhautteli itsensä vetopaikkaan, mutta veto painui suoraan Regueron syliin. Seuraavassa hyökkäyksessä hyvään paikkaan itsensä taistellut Vahtera joutui toteamaan Regueron torjuntavireen.

Klubin vyörytyksen jälkeen peli jälleen tasaantui ja RoPS pääsi myös luomaan hyökkäyksiä. Isännät saivat pallon kertaalleen maaliin, mutta osuma hylättiin pallon käytyä jo rajojen ulkopuolella.

Pelattiin jo viimeistä kymppiä, kun HJK loi erinomaisen maalipaikan. Pallo pelattiin Sebastian Dahlströmille boksin reunalle, jonka laukauksen Reguero torjui eteensä. Ensimmäisenä paluupalloon ennätti Vertainen, mutta RoPS-puolustus blokkasi hyökkääjän yrityksen.

Ottelua oli jäljellä vain muutama minuuti, kun Klubin sinnikäs työ vihdoin palkittiin. Pallo kimpoili RoPSin boksissa Singhille, jonka oivaltava kantapääsyöttö tavoitti Vahteran päätyviivan tuntumasta. Vahtera käänsi pallon takaviistoon, jossa täysin vapaana ollut Riski ampui ottelun avausmaalin. Loukkaantumisen jälkeen jälleen peleihin palannut Riski osui toisessa ottelussa putkeen.

Lisäajalla Klubi oli todella lähellä tuplata johtonsa. Kouassivi-Benissan kamppaili pallon itselleen ja tarjosi sen boksiin juosseelle Riskille. Vetopaikassa ollut Riski antoikin yllättävän syötön vasemmalle täysin vapaana olleelle Vertaiselle, mutta Reguero venyi nuorukaisen yritysten edessä upeaan tuplatorjuntaan.

Enempää maaleja ei Rovaniemellä nähty ja Klubi nappasi toisen perättäisen voittonsa Riskin osumalla. RoPS kykeni toisella puoliskolla ajoittain hyökkäämään kontrolloidusti, mutta todellisille tekopaikoille ei isännillä ollut asiaa.

FC Lahti-RoPS Lahden stadionilla tiistaina 18.6. kello 18.30 ja HJK-FC Honka Telia 5G Areenalla keskiviikkona 19.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut