FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.21 // 29.5.2019

"Kohta alkaa myös hyökkäyspeli tuottaa tulosta" – Ilveksen Fofana luottavaisena

"Kohta alkaa myös hyökkäyspeli tuottaa tulosta" – Ilveksen Fofana luottavaisena

Tiemoko Fofana on palannut vahvasti. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen nuori Tiemoko Fofana on kulkenut pitkän tien Veikkausliigakentille, mutta nyt tuntuu kulkevan erinomaisesti.

Nyt 19-vuotias norsunluurannikkolainen "Fofa" kulki pelaajana Ghanan ja Tanskan kautta viime kaudeksi Suomeen. Alku oli vähintäänkin lupaava, mutta ikävä loukkaantuminen pilasi viime kauden lopulta heti alkuunsa.

Tälle kaudelle Fofa oli vihdoin valmis palaamaan pelikentille. Joukkueen hyvä menestys alkukaudesta ei suinkaan tullut nuorelle hyökkääjälle yllätyksenä.

- Tiesin meillä olevan hyvä joukkue, todella hyvä sekoitus kokemusta ja taitoa. Hilan (Hilander) ja Davidin (Addyn) tuoma kokemus auttaa meitä paljon. He pystyvät antamaan paljon hyödyllisiä vinkkejä meille nuoremmille. Lisäksi meillä on paljon pelaajia, jotka ehkä ovat suhteellisen nuoria, mutta heillä on jo paljon kokemusta.

- Ja meitä nuoria ja eteenpäin pyrkiviä on tuomassa kilpailua jokaiselle pelipaikalle, Fofa intoutuu kehumaan joukkuettaan.

Valmentajaansa Jarkko Wissiä Fofa kehuu myös vuolaasti.

- Jallu on todella hyvä kehittämään meitä nuoria pelaajia. Välillä hän on myös todella kova ja vaativa. Jos joku asia ei mene hänen haluamallaan tavalla, niin sen kyllä kuulee, Fofa nauraa.

Myös valmentajan taktiset näkemykset saavat Fofalta kiitosta.

- Hän osaa hyvin laatia aina kulloiseenkin vastustajaan sopivan pelitaktiikan. Siihen valmistaudutaan hyvin, ja kun joukkue on sitoutunut, niin saamme myös tulosta aikaan, hän vielä jatkaa.

Omaan peliinsä nuorukainen ei vielä täysin ole tyytyväinen, mutta uskoo sekä oman että joukkueensa maalihanojen vielä aukeavan oikein kunnolla.

- Välillä, varsinkin ilman palloa, saatan sekunniksi hukata keskittymiseni. Sitä minun on parannettava. Nopeus ja teknisyys puolestaan ovat parhaat aseeni vastustajan puolustajia vastaan, Fofa miettii vahvuuksiaan sekä heikkouksiaan.

- Kannattajien täytyy nyt olla kärsivällisiä. Puolustuspelimme on nyt kunnossa, kohta alkaa myös hyökkäyspelaaminen tuottaa tulosta, Fofa lupaa kannattajilleen.


FC Inter-Ilves Veritas Stadionilla perjantaina 31.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia