FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.21 // 27.5.2019

​Lahden puolustaja perkasi tappion syitä - joukkue juoksi liikaa pallon perässä

​Lahden puolustaja perkasi tappion syitä - joukkue juoksi liikaa pallon perässä

Jani Tanska harmitteli joukkueensa otteita maanantain pelin jälkeen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden puolustaja Jani Tanska oli luonnollisesti pettynyt maanantain tappioon FC Hongan vieraana.

Honka kukisti lahtelaisvieraansa kotinurmellaan maalein 2-0.

- Pettyneet fiilikset. Ensimmäisellä puoliajalla olimme väleissä. Tiedettiin miten he pelaavat, mutta olimme leveyssuunnassa liian leveällä ja he pääsivät pelaamaan taskuihin ja muodostamaan ylivoimia linjan eteen ja keskikentän etupuolelle, Lahden toppari Jani Tanska ruotsi ottelun jälkeen.

Puoliajalla lahtelaisten päävalmentaja Sami Ristilä reagoi 0-1-tappioasemaan muuttamalla alakerran neljän miehen linjan kolmeen.

Tanskan mielestä koko joukkueena puolustaminen toimikin paremmin jälkimmäisellä 45-minuuttisella. Se ei kuitenkaan muuttanut sitä tosiasiaa, että petrattavaa jäi paljon. Erityisesti maalipaikoille pääseminen oli Lahdelle hyvin, hyvin vaikeaa.

- Jouduttiin juoksemaan niin paljon pallon perässä, että sitten kun saimme pallon, emme päässeet pallollisesti rytmiin.

FC Lahden ottelut jatkuvat sunnuntaina IFK Mariehamnia vastaan Ahvenanmaalla. Tanska uskoo tietävänsä, mitä odottaa tuossa pelissä.

- Se on enemmän sitten suorien pallojen puolustamista. Luulen, että siinä pelissä pallo on enemmän meillä ja Maarianhamina on enemmän vastaiskujoukkue, Tanska puntaroi.


IFK Mariehamn-FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 2.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ruudun lähetys
Lisää uutisia