AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 26.5.2019

​Venäjältä Veikkausliigaan - näin Sergei Eremenko päätyi SJK:hon

​Venäjältä Veikkausliigaan - näin Sergei Eremenko päätyi SJK:hon

Sergei Eremenko siirtyi SJK:hon täksi kaudeksi kauden kattavalla lainasopimuksella Spartaks Jurmalasta. (Kuva: SJK)

Sergei Eremenko pelaa tämän kauden lainalla Seinäjoella.

Sergei Eremenko oli suurten päätösten edessä vuoden 2019 alussa. Hänen lainasopimuksensa Spartak Moskovaan, Venäjän suurseuraan, oli päättynyt, ja tulevaisuus oli täysin auki.

Eremenkolla, 20, oli kuitenkin voimassa oleva sopimus liettulaisen Spartaks Jurmalan kanssa. Liettuan liigassa pelaaminen ei ollut konkreettinen vaihtoehto, vaan tavoitteena oli päästä lainalle sitä kovempaan sarjaan.

Moskova-pestin päätyttyä Eremenko matkusti lomalle Suomeen ja harjoitteli samalla Seinäjoella SJK:n kanssa, jota hänen isänsä Alexei Eremenko valmentaa.

Tammikuun lopulla Sergei Eremenko solmikin tämän kauden kattavan lainasopimuksen "Kerhon" kanssa.

- Tuli semmoinen vaihtoehto tulla tänne täksi kaudeksi. Itse en miettinyt niin kauaa sitä, koska kun olin täällä näin kaiken ja sen, että homma toimii hyvin, se oli oikea päätös tähän hetkeen, Eremenko kertoi.

Hänellä oli omien sanojensa mukaan muitakin vaihtoehtoja mm. Venäjältä.

Kun Eremenkon aika Moskovassa päättyi, seurasta sanottiin, että jos pelaaja menee seuraan ensi kerralla, hänen täytyy olla valmis pelaaja, jotta haastaa muut tosissaan avauskokoonpanopaikasta.

Viime vuonna Eremenkon jalkapalloperheen kuopus harjoitteli puolen vuoden ajan yhtäjaksoisesti Spartakin edustusjoukkueen kanssa ja oli penkillä kolmessa Venäjän liigan ottelussa, mutta debyytti jäi tekemättä. Minuutteja kertyi sen sijaan ykkösdivisioonassa pelaavassa reservijoukkueessa sekä U21-ryhmässä.

Seurasta ei viestitetty suoraan, että he haluaisivat Eremenkon riveihinsä tulevaisuudessa. Jalkapallossa ei kuitenkaan koskaan tiedä, mitä voi tapahtua.

- He kiittivät siitä vuodesta, toivottivat onnea tulevaisuuteen ja sanoivat, että ehkä joku päivä tulevat takaisin. He halusivat, että menen jonnekin liigatasolle pelaamaan paljon pelejä.

Eremenko vieraili tällä viikolla Suplan Veikkausliiga ja Naisten liiga -podcastissa. Haastattelun voit kuunnella alla olevan linkin kautta.

Lisää uutisia