FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.20 // 25.5.2019

​Sergei Eremenko vaihtoi maajoukkuetta, mutta toivoo Suomelle kaikkea hyvää - tätä hän tavoittelee

​Sergei Eremenko vaihtoi maajoukkuetta, mutta toivoo Suomelle kaikkea hyvää - tätä hän tavoittelee

Sergei Eremenko edustaa nykyisin Venäjää maajoukkuetasolla. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n nuori keskikenttämies sanoo maajoukkueen vaihtamisen olleen pitkään harkittu ratkaisu.

Keväällä 2018 Suomen jalkapalloilu sai yllättävän uutisen, kun U19-maajoukkueen runkopelaaja Sergei Eremenko ilmoitti vaihtavansa maajoukkuetta. Jatkossa Eremenko, nyt 20, edustaisi Venäjää kaksoiskansalaisuutensa turvin.

Pietarsaaressa syntynyt keskikenttäpelaaja kertoi päätöksestään tarkemmin Suplan Veikkausliiga ja Naisten liiga -podcastissa.

- Mietin tätä jo pitkään ja tein tällaisen päätöksen, että haluan edustaa Venäjää. Totta kai tiedän, että on tosi vaikeaa päästä sinne, mutta se on minun iso tavoitteeni, että pääsee yksi päivä laittamaan Venäjän paidan päälle.

- Isoin unelma on pelata jossain loppukisoissa, EM- tai MM-kisoissa. Se on isoin syy, miksi tein tällaisen päätöksen, tällä kaudella SJK:ta lainasopimuksella edustava Eremenko selitti.

Hän ehti pelata paljon pelejä Suomen poika- ja nuorisomaajoukkueissa ennen isoa päätöstään. Eremenko teki ratkaisunsa vain muutama kuukausi ennen Pohjanmaalla heinäkuussa 2018 pelattuja EM-kotikisoja, joissa hänellä olisi todennäköisesti ollut iso rooli Suomen joukkueessa.

- Toivon Suomelle kaikkea hyvää ja toivon koko sydämestäni, että Suomikin pääsee loppukisoihin joskus.

Eremenkon mukaan hän sai ratkaisustaan "sekavaa palautetta". Läheiset ja perhe tietysti tukivat, Internet sen sijaan ei. Nettipalstat sisälsivät uutisen tultua julki kritiikkiä. Se ei kuitenkaan taitavaan nuorukaiseen vaikuttanut.

- Kaikilla on oma mielipide ja kaikki voivat jakaa sen, ei siinä mitään. Ei ole ollut mitään tosi huonoa tai negatiivista reaktiota.

- En ajatellut niin paljon sitä, miten ihmiset reagoivat siihen, koska se on kuitenkin minun urani ja minun valintani.

Suplan Veikkausliiga ja Naisten liiga -podcastin voit kuunnella alla olevan linkin kautta.

Lisää uutisia