FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.20 // 24.5.2019

RoPS saamassa tärkeän pelurin takaisin - ”Olen ollut poissa jo liian pitkään”

RoPS saamassa tärkeän pelurin takaisin - ”Olen ollut poissa jo liian pitkään”

Sergio Llamas saapui Napapiirille suurin toivein viime helmikuussa, mutta on toistaiseksi päässyt pelaamaan vain kourallisessa RoPS:n otteluita. Nyt alkukauden ongelmat alkavat olemaan takana.

Nouseeko Sergio Llamas vielä RoPS:n seuraavaksi supersankariksi? Odotusarvot ainakin ovat kohtalaisen korkealla.

Llamas ennätti ennen loukkaantumistaan pelata Suomen Cupissa sekä kolmessa Veikkausliigan ottelussa ja teki niissä välittömästi vaikutuksen niin RoPS:n kannattajiin kuin kotimaiseen mediaankin.

Hän on taitava pelaaja, joka ymmärtää syvällisesti jalkapalloa. Erikoistilanteita on hän usein juonimassa yhdessä Lucas Lingmanin kanssa. Kaikesta näkee, että hän on käynyt erittäin hyvän jalkapallokoulun.

Sergion kasvattajaseura on Deportivo Alavés, yksi Espanjan pääsarja La Ligan joukkueista. Alavés itsessään kuuluu Baskimaahan, joka on koko Espanjan jalkapallon ydinmaita. Pinta-alaltaan Rovaniemeä pienemmältä alueelta tulee peräti neljä pääsarjajoukkuetta.

Llamasin paluu pelikentille olisi saattanut tapahtua jo pari kierrosta aikaisemmin, mutta valmennuksessa ei haluttu ottaa pienintäkään riskiä vamman uusiutumisen pelossa. Tauko on ainoastaan kasvattanut Llamaksen pelinälkää.

- Olen ollut poissa jo liian pitkään, Llamas huokaisee.

- Haluan takaisin kentälle auttamaan joukkuetta ja näyttämään osaamistani. Nämä ovat pelaajalle niitä vuosia, kun rakennetaan myös omaa uraa jalkapalloilijana.

Kotimaassaan Llamas pelasi kovatasoisessa Segunda Divisiónissa. Ensikosketus Veikkausliigaan nosti esille mielenkiintoisia eroja espanjalaisen ja suomalaisen sarjajalkapallon välillä.

- Suomessa on vähemmän aikaa ja kovempi tempo, Llamas yllättää.

- Veikkausliigassa ei ole niin paljon aikaa miettiä. Täällä haetaan välittömästi kontaktia ja joukkueet pelaavat muutenkin tiiviimmin. Espanjassa on enemmän tilaa.

Sergio kuitenkin sanoo tottuneensa nopeasti niin suomalaiseen jalkapalloon kuin elämään Napapiirillä. Erityisesti häntä miellyttää RoPS:n filosofia, jossa korostuu pallollinen pelaaminen.


RoPS-SJK Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 25.5. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia