FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.20 // 21.5.2019

Koskela: ”Totta kai voittaminen tuo itseluottamusta”

Koskela: ”Totta kai voittaminen tuo itseluottamusta”

Kuva: Juha Tamminen

RoPS nappasi kauden kolmannen Veikkausliigan voittonsa, kun se kukisti vieraskentällä VPS:n 1-0-lukemin. Ansaitun voittomaalin iski upealla laukauksella Youness Rahimi.

RoPS kävi hakemassa Vaasasta täyden pistepotin Youness Rahimin osuman turvin. Ottelun voittoon riitti siis tällä kertaa vain yksi maali, kun puolustus onnistui pitämään nollapelin varman esityksen jälkeen.

- Totta kai voittaminen tuo itseluottamusta ja viime kädessä se tulee onnistumisten myötä. Vaasa ei ole avauskierroksen jälkeen hävinnyt tällä kaudella Veikkausliigassa peliäkään, joten se kertoo siitä, että haimme vaikeasta paikasta kolme pistettä ja ne tulivat hyvällä suorituksella, RoPSin päävalmentaja Toni Koskela kommentoi.

Koskelan ryhmältä ottelu oli kokonaisuutena hyvä. Maali roikkui ilmassa jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta hyvästä pelaamisesta huolimatta osumaa saatiin odottaa toiselle jaksolle. Kellossa oli 51 minuuttia, kun pallo tuli vaasalaispuolustuksen kautta Rahimille, joka onnistui laukomaan pomppivan pelivälineen silmiä hivelevällä potkutekniikalla vasempaan yläkulmaan noin 25 metristä. Kyseessä oli Rahimin ensimmäinen maali RoPSin paidassa.

- Olemme puhuneet paljon siitä, että tarvitsemme aloitteita linjan taakse ja meidän tulee ymmärtää, missä vastustajan linjassa on se epätasapaino. Siinä oli Lucas Lingmanilta tosi hyvä juoksu, kun toppari seurasi Rahimia. Syöttö jäi vähän vajaaksi, mutta pallo jäi pomppimaan siihen, Koskela kertasi.

- Totta kai se oli hieno laukaus. Se laukaisupaikka ei ollut mikään paras maalintekotilanne, mutta onneksi jostain laitettiin sisään.

VPS sai loppukirinsä aikana muutaman puolittaisen paikan, jonka lisäksi joukkueen erikoistilanteissa oli vaaraa. Muuten ottelu sujui kohtalaisen hyvin RoPSin hallinnassa. Kun espanjalaistorjuja Antonio Reguero selvitti vähäiset tilanteet totutulla varmuudella, voi voittoa pitää tapahtumiin nähden ansaittuna.

- Pelaamisemme oli hyvää maaliimme asti. Pystyimme prässäämään ylhäältä, pystyimme puolustamaan matalalta ja olimme molemmissa tavoissa tosi kompakteja. Pystyimme myös monta kertaa etenemään sujuvasti lähelle vastustajan maalia ja saimme hyviin paikkoihin yksi vastaan yksi -tilanteita. Parannettavaa jäi vielä siihen, että ne johtaisi useammin siihen, että pääsemme laukomaan läheltä.

- Kyseessä oli vahva peli, mutta sellainen voittamisen rutiini näkyy siinä, että kun me tehdään maali vetäydymme syystä tai toisesta todella syvälle, mikä ei ollut tarkoitus. Nyt sitä kesti 10-15 minuuttia, kunnes saimme pelin jälleen toimimaan.

- Totta kai lopussa tulee ne viimeiset erikoistilanteet ja hässäkät, kun vastustaja laittaa kaiken peliin ja ottaa isoja riskejä. Meilläkin oli siinä pari mahdollisuutta käydä tappamassa peli.

Useiden silmään kentällä nähtiin toistaiseksi parasta RoPSia tämän kauden Veikkausliigassa. Koskela allekirjoitti ajatuksen varovaisesti.

- Maalinjälkeistä 10-15 minuutin jaksoa lukuun ottamatta kyseessä oli kaikin puolin hyvä esitys. Varmaan se oli kokonaisuutena meidän vahvin esitys.


RoPS-SJK Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 25.5. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia