FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 16.5.2019

​IFK Mariehamnin haasteena VPS cupin välierissä: "Heitä on vaikea voittaa"

​IFK Mariehamnin haasteena VPS cupin välierissä: "Heitä on vaikea voittaa"

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn juhli Suomen Cupin voittoa ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan kaudella 2015. Robin Sid haluaa toistaa tempun, mutta tietää tien olevan vaikea. Tänään torstaina IFK Mariehamnin haasteena on välierissä VPS.

Suomen Cup alkoi talvella lohkovaiheella, jossa moni joukkue oli vielä rakennusvaiheessa. IFK:n keskikenttäpelaaja Robin Sid korostaa, että Ahvenanmaalla lähdettiin alusta asti Suomen Cupiin ajatuksella voittaa koko kilpailu.

- Tiesimme jo talvella, että jos pelaamme hyvin ja menemme lohkosta jatkoon, niin cup on loistava mahdollisuus päästä eurokentille. Emme ajatelleet niitä treenipeleinä, vaan lähdimme alusta asti voittamaan. Nyt meillä on mahdollisuus saada siitä palkinto, Sid kertoo.

Suomen Cupissa on neljän parhaan joukossa IFK Mariehamn, VPS, KPV ja Ilves. Monien papereissa välieräjoukkueet ovatkin yllätyksiä, mutta Sid ajattelee toisin.

- Toisaalta Veikkausliiga on jo näyttänyt, että pelit ovat todella tasaisia ja moni joukkue on vain kahden pisteen sisällä. Tuskin kuitenkaan ennen cupin alkua olisi kukaan uskonut, että välierissä on me, Vaasa, Kokkola ja Ilves, Sid pohtii.

Torstaina vastassa on VPS, jolla ei ole vielä yhtään voittoa Veikkausliigassa tällä kaudella. Joukkue on pelannut seitsemän ottelua, joista peräti kuudesti tasan.

- Heillä ei ole voittoa, mutta ei ole montaa tappiotakaan. Sen voi nähdä niin, että joko he eivät osaa voittaa tai sitten heitä on vaikea voittaa. Jännä nähdä. He haluavat pelata pallonhallintapeliä, mutta ovat ehkä muuttaneet viime vuosina peliään nopeammaksi ja käyttävät variaatioita. Varmasti hyvä jengi on vastassa, Sid tietää.

Sidiltä löytyy jo palkintokaapista cupin voitto vuodelta 2015, mutta tuolloin hän pelasi vain kahdessa ottelussa. Siksi mahdollisuus edetä finaaliin avainpelaajana tuntuu suuremmalta.

- En tainnut pelata silloin välierässä ollenkaan ja finaalissa olin loukkaantuneena. Mitali tuli, mutta en ollut sillä tavalla niin osallisena. Tänä vuonna rooli on isompi ja olisi tosi nastaa mennä finaaliin. Se on tavoite, Sid naulaa.

Suomen Cupin välierät VPS - IFK Mariehamn ja KPV - Ilves torstaina 16.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia