FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 16.5.2019

Cup-menestys harvinaista herkkua välieräjoukkueille

Cup-menestys harvinaista herkkua välieräjoukkueille

Kuva: Juha Tamminen

Suomen Cupin välierät pelataan torstaina ja neljä välierissä mukana olevaa seuraa eivät yksikään keiku cupin historiatilastojen kärkipaikoilla.

Suomen Cupin menestyneimmät seurat ovat HJK 13 ja Haka 12 mestaruudellaan. Tämän kauden cupin välieriin tiensä raivanneista tällä mittarilla menestynein on Ilves, jolla cupin mestaruuksia on kaksi.

IFK Mariehamn on lisäksi voittanut Suomen Cupin kertaalleen, mutta VPS ja KPV metsästävät kumpikin vasta ensimmäistä cupin voittoaan.

Ilves on pelannut cupin finaalissa kaikkiaan kolmesti. Mestaruutta tamperelaiset ovat juhlineet kausilla 1979 ja 1990 ja lisäksi Ilves oli finaalin hävinnyt osapuoli kaudella 1976. IFK Mariehamnin mestaruus tuli kaudella 2015 ja on myös Grönvittin ainoa esiintyminen cupin finaalissa.

KPV on finaalissa kahdesti, mutta hävinnyt sekä kaudella 1982 että 2006. VPS:n ainoa finaali on kaudelta 1972 ja päättyi sekin tappiollisesti.


Suomen Cupin välierät KPV - Ilves ja VPS - IFK Mariehamn torstaina 16.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia