AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.19 // 15.5.2019

"VPS on vaikeasti lyötävissä" – Lundberg tietää vastustajan vahvuudet

"VPS on vaikeasti lyötävissä" – Lundberg tietää vastustajan vahvuudet

Grönvitt hakee historiansa toista cupin finaalipaikkaa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS ja IFK Mariehamn taistelevat torstaina Elisa Stadionilla Suomen Cupin finaalipaikasta.

IFK-leirissä vastustaja on analysoitu tarkkaan ja päävalmentaja Peter Lundbergilla on selkeä kuva siitä millainen ryhmä vastassa torstaina on.

- Jos VPS:sta tekee yksinkertaisen analyysin, niin heidän kuusi perättäistä tasapeliään osoittaa, että joukkue on vaikeasti lyötävissä ja pelaa tasaisesti. Samalla VPS ei ehkä ole pelissään saanut vielä sitä viimeistä pistettä i:n päällä, Lundberg puntartoi.

Sinänsä VPS:n pelissä ei suuria muutoksia aiempaan Lundbergin mukaan ole.

- Taktisesti pelaamisessa on paljon samaa verrattuna aiempiin VPS-joukkueisiin. He pitävät mielellään palloa ja pyrkivät lyhytsyöttöpeliin, "Lundis" toteaa.

- Toisaalta minusta VPS kääntää tällä kaudella peliä hiukan aiempaa nopeammin ja monet heidän maalipaikoistaan tulevat juuri nopeista tilanteiden kääntämisistä.

VPS ei ole koskaan voittanut Suomen Cupia, IFK kerran – kumpikin on ollut finaalissakin vain kertaalleen. Torstain ottelun merkitystä ei tarvitse erikseen alleviivata.

- Se olisi iso asia ja yksi merkkipaalu lisää seuran historiassa, Lundberg kuvaa finaalipaikan merkitystä.


VPS ja IFK Mariehamn kohtaavat torstaina klo 18.30 Suomen Cupin välieräottelussa Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Nya Åland
Lisää uutisia