FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 15.5.2019

Tariq Kazi on ylpeä keltavihreistä juuristaan

Tariq Kazi on ylpeä keltavihreistä juuristaan

Tariq Kazi on Ilveksen oma kasvatti.

Veikkausliigaa johtavan Ilveksen raudanlujaan puolustuslinjaan on tyrkyllä useampikin taitava pelaaja, sillä kilpailu peliajasta on kovaa mutta rehtiä. Yksi näistä pelaajista on seuran oma kasvatti Tariq Kazi.

Koko uransa Ilveksessä pelannut nuorukainen on ylpeä keltavihreistä juuristaan.

- Missään vaiheessa ei ole käynyt mielessäkään vaihtaa seuraa. Olen sydämeltäni ja mieleltäni Ilves, Kazi toteaa Ilveksen verkkosivujen haastattelussa.

Edustusjoukkueen kanssa Kazi pääsi sopimukseen kaksi vuotta sitten, ollessaan vasta 16-vuotias.

- Olin lähdössä Minskiin maajoukkueleirille ja Jallu (päävalmentaja Jarkko Wiss) tuli juttelemaan, että tämmöinen mahdollisuus olisi. Leirin jälkeen oli sitten helppo kirjoittaa nimi paperiin, unelma kävi toteen, Kazi kertaa.

Nuoren miehen oli helppo sopeutua joukkueeseen, sillä silloinen kapteeni Antti Hynynen opasti ja neuvoi nuorta miestä ansiokkaasti.

- "Hynyn" kanssa juteltiin todella paljon ja häneltä sai paljon hyviä vinkkejä. Oli todella antoisa kausi, Kazi muistelee.

Tämän kauden Ilves on noussut valtakunnan ykkösjoukkueeksi, mutta tämä ei yllätä Kazia.

- Meillä on todella yhtenäinen joukkue. Paljon nuoria ja todella nälkäisiä sekä eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Kaikki ovat vahvasti sitoutuneet joukkueeseen ja se näkyy tuloksissa. Omista junnuista nousevat pelaajat tiedostavat ilvesläisen pelitavan ja muualta tulleet on osattu scoutata hyvin. He sopivat myös henkisesti joukkueeseen erinomaisesti ja näin meillä on erittäin toimiva paketti kasassa, Kazi ylpeänä kertoo joukkueestaan.

Tiukkojen Veikkausliigaotteluiden väliin mahtuu myös kutkuttavan tärkeä Suomen Cupin välieräottelu KPV:ta vastaan. Välierä pelataan torstaina Kokkolassa.

- Ei tiukka ottelutahti häiritse, vaikka matkustamista vähän enemmän tuleekin. Hienoa että on tärkeitä pelejä paljon.

KPV:n ja Ilveksen välinen Suomen Cupin välierä pelataan torstaina 16. toukokuuta kello 18.30 Kokkolan Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia