FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 15.5.2019

Maalivahtilupaus raivasi tiensä ykköseksi kovalla työllä: "Ei sitä kukaan ilmaiseksi anna"

Maalivahtilupaus raivasi tiensä ykköseksi kovalla työllä: "Ei sitä kukaan ilmaiseksi anna"

Kuva: Juha Tamminen

21-vuotias Aati Marttinen on valloittanut FC Interin ykkösmaalivahdin paikan itselleen.

Kauden kuusi ensimmäistä Veikkausliigaottelua pelasi konkarivahti Henrik Moisander. Kahdessa viime pelissä vastuun tolppien välissä on saanut nuori maalivahtilupaus Aati Marttinen. Onko oppipoika mennyt ohi mestarista ja Marttinen Interin ykkösmaalivahti?

- En nyt ihan noin ajattele, vaan keskityn peliin kerrallaan. Siitä tietysti olen iloinen, että koutsi on valinnut minut pelaamaan ja pelit ovat menneet hyvin. Keskityn nyt vain KuPS-peliin, en sen pidemmälle. Mukavaahan tämä kieltämättä on pelata. Mieluummin sitä kentällä on kuin penkillä, Marttinen hymähtää.

Interissä ei tapahtunut mitään dramaattista maalivahtivaihdon tiimoilta. Hyvä työnteko palkittiin ja nuori maalivahti sai näyttöpaikan.

- Uskon, että jokaiselle nuorelle maalivahdille tulee se näyttöpaikka ja se pitää vain ansaita kovalla treenillä ja näyttää joka päivä harjoituksissa, että on sen arvoinen. Itsestä se on kiinni, ei sitä kukaan ilmaiseksi anna. Sitten kun saa sen paikan, se pitää käyttää. Ei siinä sen ihmeellisempää.

Marttinen käytti näyttöpaikkansa pitämällä nollan viime kauden hopeajoukkue RoPS:aa vastaan.

- Joukkue pelasi hyvin, ei minulle tullut hirveästi töitä. Sain kiittää (nollapelistä) puolustusta enimmäkseen, Marttinen toteaa.


FC Inter-KuPS perjantaina 17.5. klo 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia