FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 15.5.2019

"Cupissa pitää olla tapoja lyödä 'all in'" - Wiss muistuttaa että kyse on eri kilpailusta

"Cupissa pitää olla tapoja lyödä 'all in'" - Wiss muistuttaa että kyse on eri kilpailusta

Kaksinkertainen Suomen Cup -voittaja Ilves matkustaa torstaina Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraaksi cupin välierään.

Tappioton Ilves johtaa Veikkausliigaa ja KPV on ilman voittoja sarjajumbona, mutta Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss jättää sen asetelman omaan arvoonsa. Kerrasta poikki -pelisysteemi luo oman jännitteensä.

– Ensinnäkin pitää huomioida, että nyt pelataan cup-hengessä. Se on oma mielentilansa, että vain voitto ratkaisee, eikä aiemmin hankituilla ansioilla liigassa ole mitään painoarvoa, Wiss paaluttaa.

– Kokkolan nurmella pitää olla valmis voittamaan jokainen kaksinkamppailu. Taisteluasenne tulee ensin ja vasta sitten aletaan pelaamaan futista.

Ilves eteni välierävaiheeseen tiukimman kautta. FC Honka johti puolivälieräottelua Espoossa 1-0, kunnes Emile Paul Tendeng tasoitti viimeisillä minuuteilla. Jatkoaika ei tuottanut tulosta, joten ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskilpailussa, jossa etu kääntyi Ilvekselle 4-3.

– Valmentajalla ja pelaajilla pitää cupissa olla eri tapoja lyödä 'all in'. Esimerkiksi Honkaa vastaan näytti, että olemme jo ulkona jatkosta, mutta hienosti reagoimme ja nousimme vielä ohi, Wiss kertaa.

Torstain vastustaja on Wissin mukaan ollut epäonninen, ettei voittoja liigan puolella ole tullut. Cupissa on hyvä sauma loistaa, kuten kaudella 2006, jolloin KPV viimeksi ylsi finaaliin pääsarjan ulkopuolelta.

– Kokkolassakin on varmasti mietitty, että cupin kautta heillä on hyvä mahdollisuus saavuttaa menestystä tällä kaudella. Talvella saapuneet uudet pelaajat alkavat löytää toisensa ja kyllä he ovat monessa ottelussa hallinneet peliä.

– Vauhtia ja yksi vastaan yksi -osaamista lötyy yläalueella ja keskikentällä on laukaisuvoimaa. He voivat rankaista nopeasti, joten tarkkana saamme olla.


KPV:n ja Ilveksen välinen Suomen Cupin välierä pelataan torstaina 16. toukokuuta kello 18.30 Kokkolan Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia