FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 14.5.2019

​HIFK Fotboll Ab:n osakeannin lopputulema nyt selvä

​HIFK Fotboll Ab:n osakeannin lopputulema nyt selvä

HIFK Soccer rf:n sekä HIFK Fotboll Ab:n hallitukset ovat 13.5.2019 hyväksyneet sijoituskokonaisuuden, jossa osakeyhtiön annissa tarjolla olevat 18 000 osaketta kaikki merkitään.

Merkitsijöinä ovat englantilainen yhtiö Impress Europe London Limited, jonka omistaja on kiinalainen liikemies "Lucas" Chang Jin, sekä suomalaisen sijoittajan sijoitusyhtiö.

HIFK Fotboll Ab:hen sijoitetaan sopimuksen myötä n. 2 miljoonaa euroa nyt ja seuraavien vuosien aikana.

Sijoituskokonaisuuteen liittyy laaja sijoitus- ja osakassopimus, johon HIFK Soccer rf, Impress Europe London Limited, sekä suomalainen sijoittaja ovat kaikki sitoutuneet. Kaikki sopimusosapuolet sitoutuvat myös sijoittamaan lisää, jos HIFK Fotboll Ab:n tilanne sitä tulevaisuudessa vaatisi.

Osakassopimus antaa HIFK Soccer rf:lle ja suomalaiselle sijoittajalle oikeuksia ja valtaa, joita heillä ei olisi pelkästään omistusosuuksiensa puolesta. Osakassopimus asettaa myös reunaehtoja ja kovia sanktioita sopimusrikkomusten varalta.

Sekä HIFK Soccer rf:n että HIFK Fotboll Ab:n hallitukset ovat yksimielisesti sopimuksen takana. Hallitukset ovat käynnistäneet osakeannin, koska näkevät, että HIFK:n ei ole mahdollista jatkaa yksin. Tämä sopimus on hallitusten mielestä tarjolla olevista vaihtoehdoista HIFK:lle paras mahdollinen.

Lisätietoja ja taustaa HIFK:n verkkosivuilta allaolevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia