FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.18 // 12.5.2019

​Entisen maajoukkuepelaajan viime kausi alkoi Kolmosessa - nyt hän pelaa taas Veikkausliigassa

​Entisen maajoukkuepelaajan viime kausi alkoi Kolmosessa - nyt hän pelaa taas Veikkausliigassa

Pekka Lagerblom aloitti viime kauden Kolmosessa SexyPöxyjen riveissä. Nyt hänet voi nähdä jälleen Veikkausliigakentillä. (Kuva: Juha Tamminen)

Pekka Lagerblom ei saanut viime kaudella pelaajasopimusta FC Lahteen. Sen kautta keskikenttäpelaaja päätyi Kolmoseen ja sen kautta Hakaan. Nyt hän pelaa ja valmentaa Lahdessa.

Suomen A-maajoukkueessakin urallaan pelannut Pekka Lagerblom harjoitteli viime vuoden keväänä entisen seuransa FC Lahden kanssa. Edellisen kerran "Power-Pekka" oli edustanut kotikaupunkinsa lippulaivajoukkuetta kaudella 2015.

Lagerblom jäi kuitenkin ilman sopimustarjousta. Tuolloin 35-vuotias keskikenttäpelaaja oli päättänyt jatkaa peliuraansa. Uusi seura löytyi yllättäen Kolmosesta eli Suomen neljänneltä sarjatasolta.

- Halusin pelata ja treenasin itse, ja sitten tuli mahdollisuus mennä SexyPöxyihin pelaamaan ja harjoittelemaan ja pitämään tatsia yllä. Halusin ottaa tästä kopin ja pelasinkin muutaman matsin onneksi siellä ilman mitään isompia ongelmia, Lagerblom selitti.

Samalla hän pystyi todistamaan, että pelihaluja riittää yhä. Heinäkuussa Ykkösen Haka haki kokenutta johtajaa nuoreen ryhmäänsä ja värväsi Lagerblom Pöxyistä riveihinsä.

Pesti Kolmosessa jäi lopulta varsin lyhyeksi. Lagerblom kuitenkin arvosti kokemusta, jossa pääsi tutustumaan kyseisen sarjatason joukkueen toimintaan.

Varsinaista kulttuurishokkia hän ei kokenut, sillä oli osannut asennoitua siihen, että Kolmosen ja Veikkausliigan ja muiden ammattikenttien arki eroaa toisistaan.

- Tavallaan ehkä tajusin sen, että realiteetti oli, että he tekevät päivätyötä ja harrastavat jalkapalloa. Se oli kyllä tiedossa. Menin kuitenkin sinne sillä asenteella, että menen treenaamaan, että on se sarjataso minulle mikä tahansa, niin kun laitan kengät jalkaan ja menen kentälle, niin keskittymiseni on siinä että teen itse suoritukset mahdollisimman hyvin ja autan muita kehittymään siinä samalla.

Panostus kentällä tekemiseen ja keskittyminen on aina ollut Lagerblomille tärkeässä roolissa. Lisää ammattimaisuutta joukkueeseen toi myös toinen Suomen kentillä menestynyt pelaaja, Sebastian Sorsa, joka pelasi niin ikään Pöxyissä viime kaudella.

Lisää uutisia