FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.18 // 9.5.2019

Origilta ylistystä HIFK-faneille: "Parhaat kannattajat ikinä"

Origilta ylistystä HIFK-faneille: "Parhaat kannattajat ikinä"

Arnold Origi suitsuttaa Stadin Kingejä. (Kuva: Juha Tamminen)

Kokenut maalivahti Arnold Origi on alkukaudella kuulunut HIFK:n ehdottomiin tukipylväisiin.

Origi on päässyt nopeasti sisälle joukkueeseen ja viihtyy Helsingissä mainiosti. Suurimmat ylistyssanat hän kohdistaa kuitenkin HIFK:n kannattajille.

– Fanien edessä pelaaminen on todella motivoivaa. Olen seurannut Veikkausliigaa niin paljon kuin mahdollista, Origi kertoo.

Kokeneen maalivahdin ilme muuttuu välittömästi vakavammaksi, kun hän alkaa aidolla intohimolla kuvailemaan Stadin Kingejä.

– Olen ollut jo kolmella eri stadionilla ja voin sanoa ilman mitään epäilystä, ja ilman puolueellisuutta, että täältä löytyvät Suomen parhaat kannattajat.

– Se, mitä arvostan heissä eniten on se, että he eivät ikinä luovuta. He eivät ikinä lopeta uskomasta ja luottamasta meihin. He antavat jokaisessa ottelussa 110- prosenttia. He ovat todella positiivisia, ja he ovat tyytyväisiä sinuun, jos he näkevät, että annat itsekin 110- prosenttia kentällä. He ovat parhaat kannattajat kenen edessä olen ikinä pelannut.'

Pitkään Norjassa useampaa seuraa edustaneella maalivahdilla on arviolleen myös vankkaa pohjaa.

– Toisilla seuroilla saattaa olla hyviä kannattajia, mutta kun he ovat häviöllä kuulet kuinka fanit alkavat hiljentymään, ja ehkä joku buuaamaan omia pelaajiaan. Mutta täällä, he seisovat aina pelaajien takana. Kun saavuin, Jugi [Jukka Halme] kertoi kaiken faneista, mutta kun näin heidät en ollut uskoa silmiäni. Minulle on suuri kunnia edustaa heitä.

– Kun menen kentälle, tunnen olevani soturi, joka edustaa suurta perhettä. Me annamme kaikkemme, että he voivat olla meistä ylpeitä. Täällä pelaaminen ja heidän edustaminen on aivan massiivinen kunnia minulle.


HIFK-KuPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 12.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia