AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 6.5.2019

FC Interin Hämäläisellä toive omilleen: ”Se ei ole ollut sitä pariin vuoteen”

FC Interin Hämäläisellä toive omilleen: ”Se ei ole ollut sitä pariin vuoteen”

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter kaatoi viime kierroksella HJK:n Veritas Stadionilla 4-1-lukemin. Toppari Juuso Hämäläinen toivoo omiensa parantavan tällä kaudella nimenomaan kotiotteluissa.

FC Inter otti viikko sitten kovan päänahan kaatamalla hallitsevan mestarin selkein numeroin. Kyseessä oli myös joukkueen kauden ensimmäinen kotivoitto.

- On aina kiva voittaa ja varsinkin kun kauden alkumme on ollut pisteiden valossa vaikea. Pelillisesti olemme olleet joka pelissä mukana, se on tärkeää. Tekemisemme kehittyy koko ajan. Kotikenttämme pitää olla sellainen, että vastustajan ei ole kiva tulla tänne. Se ei ole ollut sitä pariin vuoteen, haluamme nyt palauttaa tilanteen, Juuso Hämäläinen toteaa.

Turkulaiset kohtaavat seuraavaksi viime kauden hopeajoukkue RoPS:n tiistaina. HJK:ta vastaan maalinkin iskenyt Hämäläinen peräänkuuluttaa omiltaan erityisesti puolustuksen onnistumista.

- Emme ole pitäneet tällä kaudella vielä nollaa, se olisi kivaa varsinkin näin puolustajan näkökulmasta. Voisimme myös pitää palloa enemmän, se on toinen asia. Toki hyökkäsimme hyvin vastaan, sitä on turha kritisoida, Hämäläinen naurahtaa.

Turkulaiset ovat saaneet kuudesta pelaamastaan ottelusta seitsemän pistettä kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Maaleja joukkue on tehnyt 11 ja päästänyt 10.

- Välillä tuntuu, että jokainen veto on uponnut sisään. HJK laukoi kerran maalia kohden ja se oli maali. Mutta olemme ansainneet sen mitä olemme saaneet, ei auta kuin nostaa leuka rinnasta. Meidän pitää puolustaa kovemmin kollektiivisesti.

Hämäläinen pelasi edelliset kolme kautta Rovaniemelle ja palasi Turkuun talvella. Voisi siis kuvitella, että hän tietää mitä tiistaina on luvassa kun ryhmää valmentaa viime kauden tapaan Toni Koskela.

- Joukkue on muuttunut aika paljon, pelaajia on lähtenyt jonkun verran. Siellä on nyt useita pelaajia, joita en tunne. Taktiikka on toki aika samanlainen. Olen jutellut RoPS:n kavereiden kanssa, mutta en niinkään pelillisistä asioista.

- Toivottavasti me olemme aggressiivisia ja teemme paljon maaleja, niin kuin olemme tehneet joka pelissä. Sitä kautta ja kovalla asenteella voimme viihdyttää yleisöä.

FC Inter-RoPS Veritas Stadionilla tiistaina 7.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.


Lähde: InterTV
Lisää uutisia