vko.17 // 5.5.2019

KuPS nousi lopussa voittoon (KuPS-KPV 3-1)

KuPS otti tärkeät kolme pistettä sunnuntaina noustuaan kotonaan tappioasemasta 3-1-voittoon KPV:ta vastaan.

KPV johti tauolla Hendrik Helmken osumalla, mutta KuPS tuli takaa ohi Petteri Pennasen tasoitusmaalilla sekä Babacar Diallon ja Lucas Rangelin loppuhetkien osumilla.

Peli eteni tasaisessa tahdissa ensimmäisellä puoliajalla. Tilanteet olivat vähissä, KPV:lla oli pari vauhdikasta vastahyökkäystä ja niiden kautta kulmureita. KPV iski komean johtomaalin, kun ottelua oli pelattu 24 minuuttia: hyökkääjä Hendrik Helmke sai pallon haltuunsa hyvästä takaviistosyötöstä ja laukoi tarkasti KuPS-maalin takakulmaan: 0-1.

Kuopiolaisten pelaaminen oli vaisua, tahmeaa ja hidasta. Kotijoukkueella ei ollut mainittavia tilanteita, ovela vapaapotkukuviokin tuotti vain maalipotkun (39 min). Tauolle mentiinkin KPV:n ansaituissa johtolukemissa 0-1.

Kuopiolaiset tavoittelivat sunnuntain sarjakierroksella jo kolmatta peräkkäistä liigavoittoa, ensimmäistä kotivoittoaan ja mahdollisesti jopa sarjataulukon kärkipaikkaa. Joukkue tulikin toiselle puoliajalle päättäväisin mielin voittoa hakemaan. KuPS-kapteeni Petteri Pennanen tykitti näyttävästi 61. minuutilla ja iski 1-1-maalin, kun 63 minuuttia oli pelattu. Pennasen onnistuminen sytytti kotijoukkueen hurjaan voittotaisteluun.

Toinen puoliaika taisteltiin railakkaissa merkeissä. Miestä otettiin välillä reippaasti ja tunteetkin pääsivät välillä hieman kuohahtamaan. KuPS vyöryi loppua kohden entistäkin vahvemmin ja KPV alkoi väsyä. Vaihdosta kentälle tullut KuPS-hyökkääjä Lucas Rangel eteni hyvään maalipaikkaan, jonka KPV onnistui blokkaamaan pois (73 min). Keskikenttäpelaaja Ville Saxmanin napakka veto meni hiukan ohi (75 min). 90 peliminuuttia tuli juuri täyteen, kun Pennanen keskitti pallon KPV-maalin takatolpalle ja toppari Babacar Diallo pääsi puskemaan 2-1. Lisäajalla Rangel pääsi vielä karkumatkalle keskialueelta, kiersi maalivahdin ja sijoitti tyhjiin loppulukemiksi 3-1.

HIFK-KuPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 12.5. klo 18.30 ja KPV-FC Lahti Kokkolan Keskuskentällä lauantaina 11.5. klo 15. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n tiedote