AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 4.5.2019

​Tehotilastonsa avannut SJK:n hyökkääjä: "Yksikin piste on meille tärkeä"

​Tehotilastonsa avannut SJK:n hyökkääjä: "Yksikin piste on meille tärkeä"

Serge Atakayi avasi tehotilastonsa viime ottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK hakee historiansa ensimmäistä vierasvoittoa FC Lahtea vastaan sunnuntaina.

SJK:n edellisessä KPV-pelissä Suomen nuorten maajoukkueissakin esiintynyt laitahyökkääjä Serge Atakayi merkitsi itselleen ensimmäisen maalisyötön SJK-paidassa. Maali oli samalla hyökkääjä Batistan debyyttimaali ja voittomaali Pohjanmaan derbyssä.

- Kyllä tuntuu hyvältä. Meidän oli pakko voittaa se peli. Koko joukkue halusi siitä voiton, sillä meitä jäi harmittamaan se yksi piste "Vepsun" vieraana. Silloin puhuimme jo puoliajalla, että meidän täytyy haluta voittaa ja meidän pitää pelata paremmin. Me näytettiin silloin toisella puoliajalla ja sitten taas KPV-pelissä. Olimme hyvällä energialla pelissä ja tiesimme, että se maali vielä tulee ja se tietenkin tuli, SJK:ssa lainalla Glasgow Rangersista pelaava Atakayi selitti.

- On myös hauska huomata miten nämä derbypelit vaikuttavat. Olemme puhuneet siitä muiden pelaajien kanssa. VPS ja KPV pelaavat ihan toisella asenteella muita joukkueita vastaan ja sitten antavat kaikkensa meitä vastaan. Se ei ole tietenkään helppoa meille, mutta me näytettiin niille, että me oltiin silti parempia. VPS-pelissä he olivat parempia ekan puoliajan, mutta näytimme sitten toisella puoliajalla.

Sunnuntaina SJK yrittää ottaa historian ensimmäisen voittonsa Lahdessa FC Lahtea vastaan. SJK ei ole vielä koskaan onnistunut kaatamaan Lahtea Lahdessa.

- Toivottavasti me pelaamme omaa peliämme FC Lahtea vastaan, siten kuten pelasimme KPV:ta vastaan, hallitaan peliä, uskalletaan pelata ja tehdä kaikki mitä valmentaja antaa meille ohjeita. Silloin siitä tulee hyvä. Me tiedämme missä me nyt olemme ja miltä taulukko näyttää, mutta haluamme vain nauttia pelistä ja koittaa voittaa peli kerrallaan. Jos emme voi voittaa, niin yksikin piste on meille tärkeä, Atakayi painotti.


FC Lahti-SJK Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 5.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia