AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 4.5.2019

Koskela todella tyytyväinen joukkueeseensa: "Todella tärkeä voitto"

Koskela todella tyytyväinen joukkueeseensa: "Todella tärkeä voitto"

Toni Koskela jakoi kehuja joukkueelleen perjantain esityksestä. (Kuva: Pasi Heikkilä)

RoPS otti helpottavan voiton perjantaina kukistamalla HIFK:n kotonaan 1-0.

Voitto oli RoPS:lle vasta toinen tällä kaudella.

– Olen todella tyytyväinen. Tämä oli todella tärkeä voitto itseluottamuksen kannalta, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kertoi.

– Meillä oli neljä 2000-syntynyttä pelaajaa avauskokoonpanossa. Tommi teki uransa avauspaalin ja peli tuli vielä avoimessa pelissä, Koskela jatkoi ja viittasi RoPS:n maalinteko-ongelmiin.

Ongelmia on riittänyt juuri maalinteossa. Vastustajan verkko on heilunut harvakseltaan ja silloinkin yleensä erikoistilanteista. Tommi Jäntin perjantain maali oli vasta viides RoPS:n koko kauden kuudessa ottelussa.

Ottelu pelattiin arktisissa olosuhteissa. Lämpötila oli pari astetta pakkasen puolella ja hyytävä pohjoistuuli pieksi Keskuskenttää. Lämmitettävä tekonurmi oli kuitenkin saatu pelattavaan kuntoon pitkälle iltapäivään jatkuneen lumisateen jäljiltä.

– Tuuli vaikeutti pelaamista todella paljon, Koskela kertoi.

RoPS pelasi varsin kypsän ottelun ja puolusti hyvin. Sinänsä hyvin ja ennakkoluulottomasti pelannut sarjanousija HIFK pysyi hyvin poissa vaarallisilta paikoilta, vaikka hallitsi usein pelivälinettä. Ajoittain, etenkin toisen puoliajan alussa, RoPS purki HIFK:n ahnaan prässin hyvin ja pääsi hyökkäämään mallikkaasti tyhjiin tiloihin.

– Pidimme tarkoituksella keskikenttämme lähellä puolustuslinjaa, näin IFK piti palloa enemmän kuin olisimme halunneet. Kokonaisuudessaan pelissä oli paljon hyviä asioita, Koskela analysoi.


FC Inter-RoPS Veritas Stadionilla tiistaina 7.5. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Lapin Kansa
Lisää uutisia