FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.17 // 3.5.2019

​RoPS:n luottopelaaja olisi toivonut, että runkomiehiä olisi jäänyt enemmän - "Mutta toisaalta.."

​RoPS:n luottopelaaja olisi toivonut, että runkomiehiä olisi jäänyt enemmän - "Mutta toisaalta.."

Eetu Muinonen kuuluu RoPS:n kokeneeseen kaartiin. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS uusiutui täksikin kaudeksi paljon. Rovaniemeläiset ovat kärsineet loukkaantumisista jo heti alkukaudesta.

Moni viime kauden luottopelaaja uupuu Rovaniemen Palloseuran tämän vuoden joukkueesta. Toppari Leo väisänen siirtyi jo kesken viime kauden Hollantiin, Vahid Hambo lähti Romaniaan, Lassi Järvenpää IFK Mariehamniin, Wato Kuate Italiaan, Antti Okkonen lopetti peliuransa ja Lassi Lappalainen palasi emoseuraansa HJK:hon. Sen lisäksi mm. Erfan Zeneli ja Jems Geffrard vaihtoivat maisemaa.

- Vaihtuvuutta on ehkä ollut pikkuisen liian paljon. Itse olisin jotenkin toivonut, että niitä runkomiehiä olisi säilynyt vähän enemmän, RoPS:n keskikenttäpelaaja Eetu Muinonen sanoi ja muistutti heti perään Suplan Veikkausliiga ja Naisten liiga -podcastissa:

- Mutta toisaalta, kun meillä on nuori joukkue, niin siellä on nuoria ja nälkäisiä pelaajia jotka ovat valmiita ottamaan sen seuraavan askeleen, ja ehkä tässä tilanteessa he tarvitsevat pikkuisen enemmän aikaa vielä.

Nuoret ovat saaneet alkukaudella odotettuakin enemmän vastuuta. RoPS on kärsinyt loukkaantumisista ja sairastumisista. Muinonen arvioi, että poissaolot ovat ravistelleet joukkuetta normaalia enemmän.

Esiin hän nosti kysyttäessä lappilaisten nuoren hyökkääjäkolmikon Niklas Jokelainen-Sampo Ala-Matias Tamminen.

- Pojat varmasti haluavat kehittyä joka päivä treeneissä ja nyt he nkevät, millaista Veikkausliigan taso on ja ovat päässeet pelaamaan. He haluavat varmasti edetä urallaan ja tämä on varmasti heille hyvä paikka kehittyä.

Myös keskikentän Tommi Jäntti saa maininnan Muinoselta, 33. Jäntti, 19, siirtyi RoPS:aan täksi kaudeksi vuoteen 2020 ulottuvalla sopimuksella Klubi 04:stä eli HJK:n farmijoukkueesta.

Veikkausliiga ja Naisten liiga -podcastin uusimman jakson pääset kuuntelemaan alta olevasta linkistä.

Lisää uutisia