vko.17 // 3.5.2019

RoPS:lle arvokas voitto (RoPS-HIFK 1-0)

RoPS kaatoi HIFK:n Tommi Jäntin uran ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla 1-0 (1-0). Voitto oli rovaniemeläisille kauden toinen.

RoPSin kauden toinen sarjavoitto irtosi arktisissa olosuhteissa pelatun tiukan kamppailun jälkeen. Vierailija HIFK:n saldo viime otteluista oli voitto Hongasta ja tasapeli Stadin derbystä, joten tiedossa oli, että sarjanousijaa ei tule aliarvioida.

Ensimmäisellä puoliajalla RoPS oli kuskin paikalla, ja palkinto hyvästä pelaamisesta tuli 33. peliminuutilla. Muutamasta aikaisemmasta vastahyökkäyksestä viimeinen silaus jäi puuttumaan, mutta tällä kertaa kaikki oli kohdallaan. Laidalla kuljettanut Agnaldo Moraes löysi toisesta aallosta Jäntin, joka pelasi itselleen laukaisupaikan hyvästä sektorista ja sijoitti pelivälineen oikeaan alakulmaan.

Jäntin osuma riitti voittoon, kun loukkaantumisen jälkeen paluun avauskokoonpanoon tehneen Antonio Regueron selän taakse ei tehty maaleja. Puolustuspelaaminen oli siis onnistunutta ja siltä osin RoPS:n taktiset valinnat menivät nappiin.

HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen päätti tuoda lisää hyökkäysvoimaa kentälle toisen puoliajan aikana, kun ensin Erikson Carlos otettiin kentälle Kevin Larssonin tilalle. Brasilialainen pääsikin nopeasti väläyttelemään nopeuttaan, kun hän pääsi laukomaan nopean nousun jälkeen. Laukaus meni kuitenkin ohi kotijoukkueen maalin. Toisen puoliajan puolessavälissä oli puolestaan Njazi Kuqin vuoro tulla kentälle kolmatta kertaa tällä kaudella, kun Jacob Dunsby otettiin vaihtoon.

Kuqi pääsi hyvään maalintekopaikkaan ottelun loppuminuuteilla, mutta Riku Selanderin keskityksestä tullut pusku ei sekään mennyt ohi Antonio Regueron rovaniemeläisten maalissa. Ottelun viimeisellä kympillä myös Hussein Mohamed pääsi ensimmäistä kertaa kentälle tällä kaudella, ja hänen osaltaan kyseessä oli myös ensimmäiset peliminuutit Veikkausliigatasolla.

Myös RoPSin Aleksander Kokolle pelattiin hyvä maalintekopaikka, mutta Arnold Origi ehti loistavasti torjumaan Kokon vaarallisen laukauksen. HIFK ei enää onnistunut luomaan lisää tilanteita hyökkäyspäädyssä, joten lopputuloksena oli tänään tappio rovaniemeläisille lukemin 1-0.

FC Inter-RoPS Veritas Stadionilla tiistaina 7.5. klo 18.30 ja HIFK-IFK Mariehamn keskiviikkona 8.5. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut